Wednesday, December 30, 2009

Ρωσικές ρομάντζες με αργεντίνικα τραγούδια

  • Τέσσερα χρόνια είχαμε να ακούσουμε τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Από εκείνο το εκλεκτικό μουσικοθεατρικό θέαμα στο Θέατρο Τέχνης. Και να που τώρα θα εμφανιστεί σ' έναν τελείως διαφορετικό χώρο: στο Half Note, που σπανίως φιλοξενεί Ελληνες καλλιτέχνες.

Πορτογάλος ερμηνευτής των φάντος, ο Χέλντερ Μουτίνιο θα είναι μαζί με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο «Half Note» από τις 8 Ιανουαρίου

Πορτογάλος ερμηνευτής των φάντος, ο Χέλντερ Μουτίνιο θα είναι μαζί με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο «Half Note» από τις 8 Ιανουαρίου

Από τις 8 έως τις 14 Ιανουαρίου συμπράττει με τον Πορτογάλο φαδίστα Χέλντερ Μουτίνιο. Με ρεπερτόριο ενταγμένο στη «world music», θα επιχειρήσουν απρόβλεπτους συνδυασμούς. «Και θα δείτε πόσο ωραία παντρεύονται οι ρωσικές ρομάντζες του 19ου αιώνα μ' ένα αργεντίνικο τραγούδι ή με κάποιο φάντος», λέει η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, που κάθε φορά πρέπει να 'χει ένα δημιουργικό κίνητρο: «Εγώ πλέον τραγουδάω μόνον όταν έχω κέφι. Δεν το κάνω για επαγγελματικούς σκοπούς».

Σ' αυτή την περίπτωση κίνητρο, εκτός από τον χώρο και τον «συνδυασμό» με τον Μουτίνιο, είναι και οι άλλοι συνεργάτες, με πρώτο πρώτο τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, που ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις. Μαζί τους και οι μουσικοί Ρικάρντο Παρέιρα (πορτογαλική κιθάρα), Πέντρο Πινιάλ (κλασική κιθάρα), Κώστας Ράπτης (μπαγιάν), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο).

* HALF ΝΟΤΕ JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς). Τηλ. κρατήσεων: 210-9213310. Τιμές εισιτηρίων: Α' ζώνη 40 ευρώ (35 φοιτητικό), Β' ζώνη 35 ευρώ (30 φοιτητικό), Γ' ζώνη 30 ευρώ (20 φοιτητικό).

No comments: