Monday, December 7, 2009

«Οσοι αμφιβάλλουν ας έρθουν πρώτα να δουν»

«Οσοι αμφιβάλλουν ας έρθουν πρώτα να δουν»

Δημήτρης Μητροπάνος, Πέγκυ Ζήνα συναντιούνται στην «Ιερά Οδό»

«Οσοι έχουν αμφιβολίες ας έρθουν πρώτα να μας δουν και μετά ας κρίνουν. Η Πέγκυ είναι μια πολύ καλή λαϊκή τραγουδίστρια γι αυτό την επέλεξα»: μας είχε πει ο Δημήτρης Μητροπάνος λίγο πριν από την πρεμιέρα του με την Πέγκυ Ζήνα στην «Ιερά Οδό».

Είχε δίκιο... Για την ακρίβεια δικαιώνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά του προγράμματος, όταν οι δυο τους ερμηνεύουν το ιστορικό «Δεν λες κουβέντα», για να ακολουθήσουν τα «Για να σ' εκδικηθώ», «Ανόητες Αγάπες», «Σ αγαπώ σαν το γέλιο του Μάη» κ.ά.

Ο Μητροπάνος, όπως πάντα, σταθερός και σίγουρος, ενώ η Πέγκυ Ζήνα με τις προσεγμένες ερμηνείες της δείχνει ότι αυτό το μεγάλο στοίχημα για την καριέρα της μπορεί να το κερδίσει. Οχι αλλάζοντας στυλ και συμπεριφορά προς το «σοβαρότερο», για να την αποδεχθεί ο «έντεχνος» κόσμος, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με μόνο και βασικό όπλο τις φωνητικές της δυνατότητες.

Είναι η ίδια Πέγκυ αυτή που εμφανίζεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μητροπάνο με αυτήν που τραγουδά κάποιες από τις πιο γνωστές επιτυχίες της δισκογραφίας της με κέφι, καλή σκηνική παρουσία και ιδιαίτερη αμεσότητα.

Κι όταν κάποια στιγμή την ακούμε να ερμηνεύει τη «Μαρκίζα», αντιλαμβανόμαστε πως το ρίσκο που πήρε φέτος είναι μεγάλο, τα βγάζει όμως πέρα με μεγάλη αξιοπρέπεια.

«Σ αναζητώ στη Σαλονίκη»: Χαμός από χειροκροτήματα. Ο Μητροπάνος εμφανίζεται κι αρκεί μόνο η πρώτη λέξη που βγαίνει από το στόμα του για να σε συνεπάρει. Συγκλονιστική ήταν η ερμηνεία του στο σπαρακτικό «Εχω φωνή», ενώ η καθιερωμένη πλέον ζεϊμπεκιά του στη «Ρόζα» τούς σηκώνει όλους όρθιους.

Ακολουθεί ακόμη μία ενότητα με ντουέτα των δύο τραγουδιστών σε λαϊκά κομμάτια, όπως τα «Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος», «Απορώ», «Ακου, βρε φίλε» κ.ά., για να συνεχίζει μόνος ο Μητροπάνος, ανεβάζοντάς τους όλους στην πίστα.

Το γλέντι κορυφώνεται με την Πέγκυ Ζήνα, ακούραστη, να σαρώνει την πίστα και να ξεσηκώνει τον κόσμο, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Πολύ καλή είναι η παρουσία του σχήματος «Τριημιτόνιο», ενώ τα πολύ νέα παιδιά που συμμετέχουν βγάζουν προς τα έξω μια εξαιρετικά σεμνή εικόνα.

  • Αναστασία Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 07/12/2009

No comments: