Monday, December 7, 2009

Στους ρυθμούς του τάνγκο

Στους ρυθμούς του τάνγκο
Το Μπουένος Άιρες γιόρτασε την Εθνική Ημέρα Tango το Σάββατο με εκατοντάδες χορευτές που έβαλαν τα δυνατά τους για να καταπλήξουν

Το Μπουένος Άιρες γιόρτασε την Εθνική Ημέρα Tango το Σάββατο με εκατοντάδες χορευτές που έβαλαν τα δυνατά τους για να καταπλήξουν τα πλήθη.

Η κυκλοφορία στους δρόμους διεκόπη για αρκετές ώρες καθώς περισσότερα από 10 μουσικά συγκροτήματα βρίσκονταν κατά μήκος κεντρικής λεωφόρου παίζοντας μουσική για τους λάτρεις του τάνγκο που συμμετείχαν στη Gran Milonga Nacional, την εθνική ημέρα τάνγκο της Αργεντινής.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Δεκεμβρίου, πριν από την Εθνική Ημέρα του Tango, στις 11 Δεκεμβρίου, οπότε εορτάζονται τα γενέθλια των δύο πιο σημαντικών μουσικών τάνγκο της Αργεντινής, Carlos Gardel και Antonio Caro.

Το τάνγκο γεννήθηκε στα τέλη του 1800 στα προάστια τπου Μπουένος Αιρες της Αργεντινής ενώ σύμφωνα με τις επικρατέστερες θεωρίες η ονομασία του προέρχεται είτε από την περιοχή της Ανδαλουσίας της Ισπανίας είτε από μια διάλεκτο του κονγκό καθώς κατά πολλούς ο χορός μεταφέρθηκε στη χώρα από αφρικανούς σκλάβους που μεταφέρθηκαν στην περιοχή.

Σήμερα, το συγκεκριμένο στυλ χορού είναι διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο. Στην Αργεντινή, αλλά και όπου αλλού στον κόσμο υπάρχουν θιασώτες του Αργεντίνικου τάγκο, αυτό χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα milonga.

No comments: