Thursday, December 24, 2009

Μουσικές προσκλήσεις


Βασίλης Καζούλλης

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τον Μανώλη Λιδάκη στο «Κύτταρο» (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, 2108224134), όπου ο γνωστός τραγουδιστής παρουσιάζει (24-26/12 και 1-2/1) μια περιήγηση στην εικοσάχρονη μουσική του καριέρα, σταχυολογώντας τις πιο δυνατές στιγμές της. Από το «Παραμύθι Χωρίς Ονομα» του Μάνου Χατζιδάκι, μέχρι τα Λαϊκά Κομμάτια του Ακη Πάνου και του Απόστολου Καλδάρα, και από τον «Ηλιο του Γενάρη» των Γιάννη Σπάθα, Π. και Χ. Κατσιμίχα και Ο. Περίδη μέχρι τον τελευταίο δίσκο - συνεργασία του με τον Παντελή Θαλασσινό «Μην μου γκρεμίζεις το όνειρο». Μαζί του ο Γιάννης Σπάθας. Τραγουδούν Πέλα Κασίμη - Γιώτα Μυτιληναίου.
  • Ο Βασίλης Καζούλλης συνεχίζει τα μελωδικά του «ταξίδια», αύριο και την Πρωτοχρονιά, στη μουσική σκηνή «ΡΥΘΜΟΣ stage»(Μαρίνου Αντύπα 38 , Ηλιούπολη, 2109750060), με τραγούδια από τη δισκογραφία του και αγαπημένες του διασκευές.
  • Μουσικός του κόσμου, που με την μπάντα της έχει εμφανιστεί στα πιο γνωστά διεθνή φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους, η Κρίστη Στασινοπούλου θα βρίσκεται το Σάββατο (26/12, 10.30 μ.μ.), στη «Mύγα» (Αισώπου και Μίκωνος 13, Ψυρρή).
  • Στο «LeCIRQUE» της Θεσσαλονίκης (Tσιρογιάννη 3, πλατεία Ντορέ, 2310 271211), σήμερα και την Πρωτοχρονιά τραγουδά η Αννα Ζήση, φωνή με εμφανείς ρίζες στο λαϊκό και ρεμπέτικο. Στον ίδιο χώρο, αύριο και στις 26/12 εμφανίζεται ο τραγουδιστής Παντελής Θεοχαρίδης.
  • Οι Πάρις Περυσινάκης, Μαρίνα Δακανάλη και Νικόλας Καράτζης ολοκληρώνουν την Κυριακή (27/12), στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 210 3474074), τις εμφανίσεις τους με μουσική παράσταση - αφιέρωμα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους τους Βασίλη Σκουλά, Ψαρογιώργη, Γιώργη Μανωλιούδη, Παντελή Θαλασσινό, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Στέλιο Πετράκη.
  • H συνθέτης και ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια ξετυλίγει μια λάτιν - τάνγκο - τζαζ παράσταση - μελωδική ξενάγηση με αφηγητή το ακορντεόν - κάθε Κυριακή στο «Buena Vista» (Ζ. Πηγής 3 και Ακαδημίας). Συμπράττουν οι «Senso Latino» - Ηλίας Αργυρόπουλος στο πιάνο, Δημήτρης Χριστόπουλος στο μπάσο, Louis Enrique bu Pascual στα τύμπανα, Λάμπρος Κουνενής στα κρουστά, στη φωνή η Ασπα Θεοφίλου και η Κουβανή Rosanna. Επίσης το ζευγάρι χορευτών, Μαρία Καλογερά και Διονύσης Θεοδωρόπουλος.

No comments: