Friday, December 11, 2009

Η γιορτινή Βιέννη στο Μέγαρο

Την οικογένεια Στράους με όλο της το... σάουντρακ αλλά και την... γκαρνταρόμπα θα έχει καλεσμένους το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα Χριστούγεννα και το τέλος του χρόνου. Ετσι, τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου η Αίθουσα Φίλων της Μουσικής μάς καλεί να περάσουμε δύο μοναδικές χριστουγεννιάτικες βραδιές συντροφιά με την Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης σε πλήρη ανάπτυξη και με αμφίεση του προπροηγούμενου αιώνα

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης σε πλήρη ανάπτυξη και με αμφίεση του προπροηγούμενου αιώνα

Η περίφημη Vienna Mozart Orchestra έρχεται για να μας απογειώσει με τις μελωδίες και τους ρυθμούς της βιεννέζικης μουσικής.

Οι τριάντα δεξιοτέχνες μουσικοί της ορχήστρας θα ξεκινήσουν το μουσικό τους ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα. Ερμηνεύουν, μάλιστα, μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ φορώντας αυθεντικά κοστούμια και περούκες εποχής, για να εμπλουτίσουν με την αισθητική του βιεννέζικου παρελθόντος τον υπέροχο ήχο τους.

Τον Μότσαρτ θα διαδεχτούν τα πασίγνωστα βαλς και οι πόλκες της οικογένειας των Στράους για να μας παρασύρουν σε ένα ρομαντικό και ονειρικό στροβιλισμό. Ο «Ωραίος γαλάζιος Δούναβης», το «Αυτοκρατορικό βαλς», η «Εισαγωγή της νυχτερίδας», το πασίγνωστο «Εμβατήριο Radetzky» είναι μερικά μόνον από τα αριστουργήματα που θα ερμηνεύσουν οι αυθεντίες του βιεννέζικου μουσικού ιδιώματος.

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας. Ιδρύθηκε το 1986 και αφιερώθηκε αποκλειστικά στον Μότσαρτ και την κλασική μουσική περίοδο της Βιέννης. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται αφ' ενός στη μουσική ποιότητα που τη διακρίνει και αφ' ετέρου στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν με τα κοστούμια εποχής.

Με τη συγκεκριμένη ορχήστρα έχουν συνεργαστεί μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης, διεθνείς φωνές και σολίστες διάσημων κλασικών σχημάτων.

Κάθε συναυλία της είναι ένα μοναδικό μουσικό ακρόαμα και θέαμα και οι κριτικοί την έχουν χαρακτηρίσει ανεπανάληπτη εμπειρία υψηλής αισθητικής. Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών της Βιέννης, όπως το Golden Hall της Musikverein, το Wiener Konzerthaus και το Great Hall του Hofburg (αυτοκρατορικό ανάκτορο).

Χαρακτηριστική είναι η ζήτηση για τα εισιτήρια των δύο βραδινών παραστάσεων στην Αθήνα, η οποία έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι υπεύθυνοι του Μεγάρου πρόσθεσαν άλλη μία απογευματινή για τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα. Υστερα δε από μεγάλη ζήτηση και αυτών προστέθηκε άλλη μία συναυλία στις 4 το απόγευμα και τις Τρίτης.

* Τιμές εισιτηρίων: € 20 (φοιτητικά), 35, 50, 70, 85 (διακεκριμένη ζώνη). Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει, για πληροφορίες και διάθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηλεφωνικά στο 210-7282333 και στο www.megaron.gr. *

No comments: