Wednesday, February 11, 2009

Η Σινέντ Ο'Κόνορ support του Πλιάτσικα


Στο Στάδιο Καραϊσκάκη στις 12 Ιουνίου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα εγκαινιάσει την καλοκαιρινή του περιοδεία με μια συναυλία όπου ο ίδιος, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οικοδεσπότη, θα υποδεχτεί τη Σινέντ Ο'Κόνορ και μερικούς ακόμα, εξίσου διάσημους φίλους του, όπως τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των Violent Femmes Γκόρντον Γκάνο. Κι ακόμα, τους γνώριμους και «συνενόχους του στη σκηνή» Μύρωνα Στρατή και MC Yinka.

Η συναυλία θα ξεκινήσει όμως με τον Κωστή Μαραβέγια και την μπάντα του Maraveyas Illegal, μια από τις πιο φρέσκιες και δυναμικές προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Αμέσως μετά το stage θα πλημυρίσει με τη μοναδική φωνή τής Σινέντ Ο'Κόνορ.

Ασυμβίβαστη ακτιβίστρια αλλά και σπουδαία ερμηνεύτρια, η Σινέντ αποτέλεσε το μαύρο πρόβατο της μουσικής βιομηχανίας σ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, προκαλώντας διαρκώς το κοινωνικοπολιτικό κατεστημένο, είτε με τις δηλώσεις της κατά της Καθολικής Εκκλησίας, του εθνικισμού και του πολέμου στο Ιράκ είτε με τη δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας της. Οσο όμως η βιομηχανία προσπαθούσε να την κάνει να σιωπήσει απαγορεύοντας τα τραγούδια της τόσο ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρωνόταν γύρω της. Τα τραγούδια της «Nothing compares to you», «Troy» και «The Emperor's new clothes» θεωρούνται από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του '90.

Την Ο' Κόνορ θα διαδεχθεί στη σκηνή ο Φίλιππος Πλιάτσικας, για να ερμηνεύσει μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες των «Πυξ Λαξ», άλλες της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και τα τραγούδια από τον ολοκαίνουργιο δίσκο του «Μπαλαρίνες επιτρέπονται» (ΕΜΙ). Μαζί του, special guest ο Γκάνο, που θα παίξει και μερικά από τα γνωστότερα τραγούδια των Violent Femmes, αλλά θα συνοδεύσει και τον Πλιάτσικα στα δικά του, μαζί με τον Στρατή και τον MC Yinka.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει σύντομα. Τόσο οι τιμές όσο και τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν προσεχώς. *


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/02/2009

No comments: