Saturday, February 7, 2009

Με πλούσια φωνή και βαθύ ντεκολτέ η Katherine Jenkins εντυπωσίασε, σε σόλο ρεσιτάλ, το Μέγαρο...

Αναμνηστική φωτο της Κάθριν με τους πρέσβεις (από αριστερά) Αυστρίας και Γερμανίας με τις συζύγους τους (Γιάννης Κανελλόπουλος, 5/2/09).


«Γεια σας! Πολύ χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Αθήνα! Πριν από 19 μήνες, το 2007, ήμουν πάλι εδώ και τραγούδησα δίπλα στον Πλάσιντο Ντομίνγκο! Είχατε καύσωνα, 44° και τώρα, στο Λονδίνο, έχουμε χιόνια και παγωνιά, αλλά να, το αεροπλάνο μου μπόρεσε και πέταξε και είμαστε πάλι μαζί». Σαν γνήσια Αγγλίδα ξεκίνησε με τον... καιρό το σόλο ρεσιτάλ η Κάθριν Τζένκινς.

Με σμαραγδί τουαλέτα, πρόσωπο ξανθής κούκλας ή τηλεοπτικής «ενζενύ» η Κάθριν Τζένκινς στάθηκε στην άκρη της σκηνής του Μεγάρου, κοίταξε τη γεμάτη πλατεία και τα θεωρεία και με αφοπλιστική αμεσότητα «δάμασε» το κοινό, πρώτα με την παρλάτα της και μετά με το τραγούδι της, μισό κλασικό, μισό μιούζικαλ!

«Είμαι Ουαλλή, θα το καταλάβετε από την προφορά μου (γελάκι), τραγουδούσα στο κόρο της ενορίας μας και ο πατέρας μου, που πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων, θα 'θελε να σας πω ένα τραγούδι του Αντριου Λόιντ Βέμπερ, το «Pie Jesu». Η μητέρα μου Σούζαν, βοηθάει από καιρό στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το ρεσιτάλ μου αυτό αφιερώνεται στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού...» Κι ενώ με τη βαθιά μελένια φωνή της μέτζο σοπράνο η Κάθριν ερμηνεύει το τραγούδι, καταλαβαίνουμε ότι κάτω από το αλαβάστρινο ντεκολτέ υπάρχει και μεγάλη καρδιά!

Αλλά και τόλμη, γιατί τραγούδησε την άρια του Πουτσίνι «O Mio Bambino Caro» και «Chanson Boheme» από την Κάρμεν του Μπιζέ, που τραγουδά η Αγνή Μπάλτσα κι απανωτά, «σουξέ» από το «Ωραία μου Κυρία», το «I always love you» στα... ιταλικά, με την άδειά της Ντόλι Πάρτον, όπως μας είπε και το τραγούδι που έκανε διάσημη την Τζούντι Γκάρλαντ, το «Πέρα από το Ουράνιο Τόξο». «Ινδαλμά μου στην κλασική μουσική είναι η Μαρία Κάλλας», συνεχίζει από σκηνής την εξομολόγηση, «αλλά ως μικρό κορίτσι μου άρεσαν η Ντόρις Ντέι, η Μέριλιν Μονρόε και η Τζούντι Γκάρλαντ». Το «Κε σερά, σερά» το γλιτώσαμε, όπως και το «Η καρδιά μου ανήκει στον Daddy», ενώ μας αποζημίωσε η πηγαία φωνή της στο «Granada». Στα ενδιάμεσα του ρεσιτάλ και ενώ η Κάθριν άλλαζε τουαλέτες, όλες με ντεκολτέ -μαύρη άσπρη και κόκκινη της φωτιάς!- η καλή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τον ιπποτικό μαέστρο Ανδρέα Πυλαρινό έπαιξαν μουσικά μέρη από το «Γουέστ Σάιντ Στόρι» του Μπερνστάιν, από την εισαγωγή της «Κάρμεν» του Μπιζέ και το «Memories» του Αντριου Λόιντ Βέμπερ από το μιούζικαλ «Cats». H Kάθριν μας αποχαιρέτησε ταιριαστά με το «Είναι ώρα να πούμε Αντίο» του Σαρτόρι, «Να σας πω άλλο ένα;» μας ρώτησε. Και στο «ναι» του ακροατηρίου, είπε, πολύ όμορφα, το «Αλλελούια» του Κοέν. Σηκώνοντας ψηλά το χέρι και αφού ευχαρίστησε τον Ανδρέα Πυλαρινό και την Ορχήστρα της ΕΡΤ, αποχώρησε με την υπόσχεση ότι «θα ξαναγυρίσω».

Στο φουαγιέ, ώρα για φλας!

Με την ίδια άνεση εμφανίστηκε, με σοβαρό μάλλινο φορεματάκι, στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε με τις κυρίες Μαρία και Χριστίνα Φρεζάδου, μητέρα και κόρη, που έκαναν τη μετάκληση, την κυρία Λαυρεντιάδη, μητέρα του μεγάλου χορηγού, τον πρόεδρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Φιλόπουλο με την κόρη του και τους πρέσβεις Γερμανίας και Αυστρίας με τις γοητευτικές γυναίκες τους. Πρόθυμα στάθηκε να φωτογραφηθεί το ραγδαία ανερχόμενο «αστέρι», με ρεκόρ στις πωλήσεις των άλμπουμ της, που τώρα στοχεύει στην αγορά της Αμερικής. Παραμένει απλή και γλυκιά, και παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι σωστή επαγγελματίας. Αν δεν κουράσει τη φωνή της, θα πάει καλά και πολύ καλύτερα, έχει όλα τα προσόντα! Στην Ουαλλία που βγάζει τον άνθρακα, βγήκε και ένα διαμάντι! Για την «Καθημερινή» έδωσε αφιέρωση και αυτόγραφο, ενώ αρνήθηκε, γλυκά-γλυκά, σε τέσσερις θαυμαστές της που περίμεναν έξω από το Μέγαρο! Η φωτογραφική συνέχεια στα ΕΛΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ του «Κ» την Κυριακή 15/2, χωρίς τις τουαλέτες, γιατί η μάνατζερ απαγόρευσε αυστηρά κάθε φωτογράφιση στη σκηνή. Μάλλον θα τη ζηλεύει...

  • Tης Eλενης Mπιστικα, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08/02/2009

No comments: