Monday, February 9, 2009

Πέντε Γκράμι στον Ρόμπερτ Πλαντ για τον δίσκο του με την Αλισον Κράους. Χρυσή συνεργασία

Η συνεργασία του Ρόμπερτ Πλαντ, των Λεντ Ζέπελιν, με την Αλισον Κράους αποδείχθηκε «χρυσή», καθώς ο τραγουδιστής των Λεντ Ζέπελιν έφυγε από την τελετή απονομής των Γκράμι με πέντε βραβεία.

Το ντουέτο απέσπασε τα βραβεία: καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (Raising Sand), καλύτερο ηχογραφήματος της χρονιάς (Please Read The Letter), καλύτερου άλμπουμ σύγχρονης παραδοσιακής/αμερικάνικης μουσικής, καλύτερης κάντρι συνεργασίας και καλύτερης ποπ συνεργασίας.

Τραγούδι της χρονιάς αναδείχθηκε το Viva La Vida των Coldplay, ενώ βραβεύτηκαν ακόμα η Ντάφι, οι Radiohead, ο Πίτερ Γκάμπριελ και η Αντέλ.

Σύμφωνα με το BBC, η τελετή στο Λος Αντζελες άνοιξε με τους U2 να ερμηνεύουν επί σκηνής το νέο τους κομμάτι Get On Your Boots.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της εμφάνισης της Κέιτ Χάντσον, της οποίας η μητέρα και ο ανηψιός δολοφονήθηκαν πρόσφατα. Η Χάντσον κέρδισε το βραβείο καλύτερου R&B άλμπουμ.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που βρίσκεται στον ουρανό, και αυτούς που είναι εδώ σήμερα. Δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Σας ευχαριστώ όλους» είπε.

Λίγο αργότερα, ερμηνεύοντας το τραγούδι You Pulled Me Through, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το Βήμα, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009 [ 08:57 ]

No comments: