Thursday, February 12, 2009

«Επέστρεψα στη σκηνή για να μείνω». Η ΓΚΡΕΪΣ ΤΖΟΟΥΝΣ ΣΤΑ 60 ΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ... ΓΛΟΥΤΟΥΣ

«Αν είναι να μιλήσουμε για ελπίδα, είναι πλέον  δεδομένη από τη στιγμή που έφυγε ο Μπους»  λέει η Γκρέις Τζόουνς. «Ήδη αισθάνομαι  καλύτερα. Ακόμη κι από δω, από τη Βρετανία»
Ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι είναι 60 ετών. Βροχή από χειροκροτήματα την υποδέχεται καθώς βγαίνει στη σκηνή φορώντας ένα κορμάκι που αναδεικνύει τα... ένδοξα οπίσθιά της, για τα οποία μιλάει στο κοινό, ενώ το δεκάλεπτο λίκνισμά της, λίγο μετά, με ένα χούλα-χουπ στη μέση, αποδεικνύει σε πόσο καλή φυσική κατάσταση βρίσκεται. Η ντίβα με τον ευέξαπτο χαρακτήρα και το... διαβολικό σεξαπίλ, κολυμπάει, παίζει τένις και κάνει ποδήλατο στην αγγλική ύπαιθρο (τελευταία ζει στο Πάτνεϊ).

«Είναι το τένις που με κρατάει σε φόρμα» λέει. «Το τρέξιμο διατηρεί τους μυς των ποδιών και τους γλουτούς».

Η πολυσυζητημένη επιστροφή της με ένα σόου (στο οποίο συμμετείχε και ο 28χρονος γιος της με την μπάντα του, την κοπέλα του και την κοκκινομάλλα κορούλα τους), λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα της, συζητήθηκε. «Στην αρχή σκέφτηκα να το ακυρώσω» λέει. «Θυμήθηκα όμως τον Παβαρότι, με τον οποίο είχαμε δουλέψει κάποτε. Είχε χάσει κι εκείνος τον πατέρα του που λίγο πριν πεθάνει του είχε πει “μην ακυρώσεις τίποτα, εγώ θα είμαι μαζί σου στη σκηνή”. Στην πρόβα, λοιπόν, σταματάει και μου λέει “η φωνή σου μοιάζει με του πατέρα μου”. Κάπως έτσι αποφάσισα κι εγώ να μην το ακυρώσω».

Συνδημιουργός και σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Φίλιπ Τρέισι που δίνει την δική του εικόνα για τη μυστηριώδη σέξι κυρία Τζόουνς: «Νομίζουν ότι είναι ένα τέρας. Δεν είναι. Η Γκρέις είναι ένα... ταξίδι. Όταν δουλεύεις μαζί της μπαίνεις στον κόσμο της και δεν πρέπει να σου ξεφύγει τίποτα, γιατί κι εκείνης δεν της ξεφεύγει». Μετά την παράσταση μένει επί ώρες με τον πρώην φίλο της και νυν συνεργάτη της Άιβορ Γκεστ και συζητούν κάθε λεπτομέρεια που τους ξέφυγε. Δουλεύουν ατέλειωτες ώρες πάνω στη μουσική, καθώς η Γκρέις Τζόουνς ετοιμάζεται να βγάλει ένα ακόμη άλμπουμ του χρόνου, μετά το «Ηurricane» που κυκλοφόρησε 20 χρόνια μετά το προηγούμενο.

Το σεξαπίλ και η αυτοπεποίθηση που την έκαναν βασίλισσα του «Studio 54» της Νέας Υόρκης τη χαρακτηρίζουν ακόμη. Και η δημιουργικότητα. Τελευταία γράφει ένα σενάριο για τη ζωή της και την οικογένειά της και ψάχνει για σκηνοθέτη. Ποια θα την ενσαρκώσει; «Δεν έχω ιδέα» απαντάει. «Μπιγιονσέ, αν μας ακούς, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να τηλεφωνήσεις στη φίλη σου».
  • Της Sophie Ηeawood, Επιμέλεια: Χάρη Ποντίδα, ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009


No comments: