Wednesday, May 12, 2010

Μιούζικαλ για τον θρύλο τού «Thriller»

«Είναι μια παρουσίαση της μουσικής ενός σταρ της ποπ, σε ένα μιούζικαλ, με απόλυτη ελευθερία. Οι θεατές, από εβδομηντάρηδες μέχρι πιτσιρίκια, τραγουδάνε και χορεύουν με τα τραγούδια τού «Thriller»». Ετσι περιγράφει ο δημιουργός του Αντριάν Γκραντ το μιούζικαλ «Thriller Live», το οποίο έρχεται από την 1η έως τις 6 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις 9 έως τις 28 Ιουνίου στο θέατρο Badminton. Μια παράσταση που παίζεται στο Lyric Theater του Λονδίνου με επιτυχία.

Με έξι διαφορετικούς τραγουδιστές - ηθοποιούς - χορευτές, ανάμεσά τους και μία γυναίκα - που ενσαρκώνουν τον Μάικλ Τζάκσον σε χορογραφίες του σκηνοθέτη Γκάρι Λόιντ, η παράσταση, βασισμένη σε είκοσι οχτώ τραγούδια από τη δισκογραφία τού «Τζάκο», αποτελεί ένα φόρο τιμής στον σταρ που πέθανε πέρσι.

«Ο Τζάκσον ήταν ένας πολύ προσγειωμένος μουσικός, που ήξερε να φτιάχνει επιτυχίες με βάση τη φανκ και τη σόουλ» λέει ο Γκραντ που ήταν θαυμαστής του από την εποχή του δίσκου «Off The Wall», όταν ο Τζάκσον ξεκινούσε την προσωπική πορεία του μετά τους Jacksons 5. Ο Γκραντ έχει γράψει και δύο βιβλία για τον Τζάκσον τα «Michael Jackson: The Visual Documentary» (2005) και «Michael Jackson: Making History» (2009). Το «Thriller Live» είναι η δική του ματιά στην πορεία του αποκαλούμενου «βασιλιά της ποπ», από την εποχή που ήταν ο μικρός αδερφός των Jacksons 5 μέχρι την εποχή που βρέθηκε στην κορυφή της μουσικής σκηνής. «Γι' αυτό και χρησιμοποίησα έξι διαφορετικούς καλλιτέχνες που θα υποδύονται τον Μάικλ σε διάφορες φάσεις της καριέρας του» εξηγεί.

Οσο για το αν εκμεταλλεύτηκε το θάνατο του Τζάκσον, η απάντηση είναι απλή. «Η παράσταση σχεδιάστηκε από το 2008 και είχε και την έγκριση του Μάικλ» λέει ο Γκραντ.

info: Το μιούζικαλ «Thriller Live» θα παίζεται Δευτέρα με Κυριακή, εκτός Τρίτης. Εναρξη 9.00 μ.μ., ενώ Σάββατο και Κυριακή έχει απογευματινή παράσταση στις 5.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Για ενηλίκους: Α ζώνη: 65 ευρώ , Β ζώνη: 55 ευρώ , Γ ζώνη: 45 ευρώ , Δ ζώνη: 30 ευρώ .

Ε ζώνη: 20 ευρώ .

Για παιδιά: Α ζώνη: 52 ευρώ , Β ζώνη: 44 ευρώ , Γ ζώνη: 36 ευρώ . Δ ζώνη: 24 ευρώ , Ε ζώνη: 16 ευρώ .

Προπώληση: www.ticketnet.gr και 210-8840600.

No comments: