Saturday, May 15, 2010

Ενα Synch με έμφαση στην πρωτοπορία

Ο Λορέν Γκαρνιέ έρχεται για να παίξει την ονειρική του ελεκτρόνικα με μια ορχήστρα. Η Peaches, η Καναδή Μέριλ Νίσκερ, θα παρουσιάσει τη «βέβηλη» παράστασή της κάτω από τους ήχους ενός ηλεκτρονικού πανκ.

Ο Μπλίξα Μπάργκελντ -ηγέτης των θορυβοποιών Einsturzende Neubauten και πρώην κιθαρίστας των Bad Seeds- θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με τον πειραματιστή Αλβα Νότο, που δημιουργεί μουσική μέσα από τους ήχους της μητρόπολης. Ενώ η ηλεκτρονική τζαζ του Τζίμι Τένορ θα συναντήσει τους ρυθμούς των ντραμς του Τόνι Αλεν.

Αυτή τη χρονιά το Synch Φεστιβάλ επιστρέφει επικεντρώνοντας στις νέες τάσεις της μουσικής. Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου πάνω από τριάντα μουσικοί θα ανεβούν στις πέντε σκηνές στην Τεχνόπολη στο Γκάζι για να δείξουν τον ήχο που έρχεται. Ανάμεσα στις ελεγείες των Get Well Soon και το κιθαριστικό μπαράζ των Νεοϋορκέζων Α Place to Bury Strangers θα υπάρχουν και πολλοί Ελληνες μουσικοί, όπως ο The Boy ή ο Lolek, που ξεχωρίζουν για τις πειραματικές τους δουλειές.

Εκτός όμως από τις συναυλίες, στη διάρκεια του Synch Φεστιβάλ διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια που αφορούν τη μουσική, όπως το mastering, το sound design και την παραγωγή ενός δίσκου ή το dj σετ. Ενώ στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» θα στηθεί και το Meet Market πάρτι, η εναλλακτική αγορά, όπου σε δεκάδες πάγκους θα υπάρχουν κάθε είδους αντικείμενα, από δίσκους μέχρι έργα καλλιτεχνών σε πολύ προσιτές τιμές.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Τιμές: 38 ευρώ (ημερήσιο), 65 ευρώ (διήμερο). Στο ταμείο: 45 ευρώ (ημερήσιο), 25 ευρώ (για ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ).

Η προπώληση γίνεται στα PUBLIC, METROPOLIS, FNAC, VILLAGE CINEMAS, ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ. Αλλά και από τα μηχανήματα easypay της Τράπεζας Πειραιώς. Call Center: 210-8108228. Στο Ιντερνετ: WWW.TICKETHOUR.COM Δ.Α.

No comments: