Monday, May 17, 2010

Πέθανε την Κυριακή ο Ronnie James Dio

Ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath και των Rainbo

Σε ηλικία 67 ετών πέθανε την Κυριακή ο Ronnie James Dio.

Ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath και των Rainbow έπασχε τους τελευταίους μήνες από καρκίνο του στομάχου.Όπως ανακοίνωσαν η σύζυγός του και ο μάνατζέρ του, ο Dio άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Dio είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο πέρυσι το καλοκαίρι, λίγο μετά το τέλος της περιοδείας του στις ΗΠΑ.

Ronnie James Dio-Holy Driver

1983 Ronnie James Dio "Rainbow In The Dark" (Rock Palace)


Dio - Don't Talk To Strangers Live – Philadelphia



H είδηση έγινε γνωστή από την γυναίκα του Wendy η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σήμερα η καρδιά μου ράγισε. Ο Ronnie πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής. Πολλοί ήταν οι φίλοι και οι συγγενείς που μπόρεσαν να του πουν το αντίο πριν φύγει ήσυχα.
Ο Ronnie ήξερε πως είναι αγαπητός από όλους. Πραγματικά εκτιμούμε αφάνταστα την αγάπη που μας δείχνετε. Δώστε μας λίγες μέρες να διαχειριστούμε την απώλεια.
O Ronnie σας αγαπούσε και η μουσική του θα ζήσει για πάντα».

Ο Ronnie James Dio συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους και πιο γνωστούς Heavy Metal μουσικούς. Τελευταίο του συγκρότημα ήταν οι Heaven & Hell με τους οποίους ηχογράφησε δύο album ενώ στο παρελθόν ήταν μέλος των Rainbow, των Elf, των Black Sabbath και των Dio.

Rainbow - The temple of the king

Dio - The Last In Line

Dio – Evil Eyes

Dio - Killing the Dragon

Dio - Stand Up And Shout

Dio - Sacred Heart 86'

Ronnie James Dio - The Temple Of The King / Kill The King Live In Lahti 2008



No comments: