Saturday, May 29, 2010

Ελλάδα και Κύπρος στον τελικό της Eurovision

Στη μάχη για τον τελικό της Eurovision, το Σάββατο, έχουν ριχτεί 24 χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος. Η χώρα μας πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά με το τραγούδι OPA, που ερμηνεύουν οι Γιώργος Αλκαίος & Friends, ενώ η Λευκωσία μετέχει με το Life Looks Better In Spring από τους Τζον Λίλιγκριν και τους Islanders.

Ο 55ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού θα διεξαχθεί στην Telenor Arena του Όσλο.

Οι χώρες που μετέχουν στον τελικό: Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Νορβηγία, Μολδαβία, Κύπρος, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Σερβία, Λευκορωσία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γεωργία, Τουρκία, Αλβανία, Ισλανδία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Ρωσία, Αρμενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισραήλ και Δανία.
  • Ο τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά το βράδυ (10 μ.μ.) του Σαββάτου από τη ΝΕΤ.
Ο Γιώργος Αλκαίος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν διαγωνίστηκε στον α’ ημιτελικό μαζί με τις: Μολδαβία, Ρωσία, Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Βέλγιο, Μάλτα, Αλβανία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία και Ισλανδία.

Η Κύπρος προκρίθηκε μετά τον β’ ημιτελικό, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Μαζί της προκρίθηκαν οι Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Ιρλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Αρμενία και Δανία.

No comments: