Tuesday, May 25, 2010

Πέθανε ο μπασίστας των Slipknot

  • Νεκρός βρέθηκε σε ξενοδοχείο κοντά στο Ερμπαντέιλ της Αϊόβα, ο μπασίστας των Slipknot, Paul Gray, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone.
 
Το πτώμα του 38χρονου Gray εντόπισε υπάλληλος του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με το Rolling Stone οι Slipknot επιβεβαίωσαν τον θάνατό του, ωστόσο δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται. Αναμένεται να διενεργηθεί αυτοψία και τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.
Ο Gray, γνωστός στους φανς του ως "#2" και "The Pig,", δημιούργησε τους Slipknot το 1995 μαζί με τους Joey Jordison και Shawn Crahan και κυκλοφόρησαν το Mate. Feed. Kill. Repeat  το 1996. Έκτοτε αποτέλεσαν ένα από τα πιο επιτυχημένα μέταλ συγκροτήματα, με πολύ φανατικούς θαυμαστές. Τράβηξαν μάλιστα την προσοχή κα το ενδιαφέρον των φανς με τις ιδιαίτερες μάσκες που φορούσαν στις εμφανίσεις του. Το άλμπουμ τους All Hope is Gone, που κυκλοφόρησε το 2008, έγινε νούμερο ένα στα τσαρτς, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περισσότερους από 14 εκατ. δίσκους παγκοσμίως. Το συγκρότημα ήταν υποψήφιο επτά φορές για Grammy και το 2006 κέρδισε ένα για την Καλύτερη Μέταλ Εμφάνιση.



No comments: