Monday, May 17, 2010

Να περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας...

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας δίνουν συναυλία στις 4  Ιουνίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας δίνουν συναυλία στις 4 Ιουνίου στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη
  • Πέρασαν μαζί τον χειμώνα και πέρασαν καλά. Είχαν κάθε λόγο λοιπόν να κάνουν παρέα και το καλοκαίρι ενώνοντας τις μουσικές δυνάμεις τους και στις καλοκαιρινές συναυλίες. Ο λόγος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το φετινό καλοκαίρι κοινή περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού τους με το κοινό έχει κλειστεί στις 4 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκεί θα υποδεχτούν οι δυο καλλιτέχνες το φετινό καλοκαίρι. Μαζί τους θα είναι τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και η Ζηνοβία Αρβανιτίδη. «Για να συνεχίζεται μια συνεργασία σημαίνει ότι το πράγμα πηγαίνει καλά. Oσο περισσότερο κρατάει μια συνεργασία τόσο καλύτερη είναι η καλλιτεχνική σχέση» μας λέει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας εξηγώντας την επιλογή του να περάσει δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τον Γιάννη Κότσιρα.

Οι ίδιοι έχουν τις καλύτερες διαθέσεις. Θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να παρασύρουν το κοινό με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους. Οι συνθήκες όμως δεν είναι και οι καλύτερες. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τα πάντα: «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στον δικό μας τομέα. Γι΄ αυτό η μόνη λύση είναι να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας και να περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας» εκτιμά ο τραγουδοποιός.

Παραδέχεται επίσης ότι πλέον οι καλοκαιρινές συναυλίες δεν είναι εύκολες καθώς οι δήμοι δεν έχουν πλέον χρήματα να διαθέσουν ενώ οι μεγάλοι συναυλιακοί χώροι ζητούν πολύ υψηλά ποσά. «Από τη μία υπάρχουν δήμοι που μας χρωστούν χρήματα από προηγούμενες χρονιές κι απ’ την άλλη χώροι όπως ο Λυκαβηττός ή το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας που ζητούν εξ αρχής ποσά ύψους 10.000 - 15.000 ευρώ τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν» αναφέρει ο τραγουδοποιός.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος είναι πιεσμένος, παράλληλα, όμως, έχει ανάγκη να ξεφύγει και να ψυχαγωγηθεί με τη μουσική και το τραγούδι. Αρκεί να του το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αναστασία Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 1705/2010

No comments: