Tuesday, May 18, 2010

Αυτοσχεδιασμοί σε τέσσερις οκτάβες


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής, είναι o καλλιτέχνης των δέκα μουσικών βραβείων Grammy. Ο Bobby McFerrin, θα εμφανιστεί για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 31 Μαΐου.
Ο Bobby McFerrin είναι -χωρίς υπερβολή- ένα από τα φυσικά θαύματα του μουσικού κόσμου, αφού η ένταση της φωνής του αγγίζει τις 4 οκτάβες, και θεωρείται ο περισσότερο γνωστός στον κόσμο ανανεωτής, αυτοσχεδιαστής της φωνητικής μουσικής, ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος διευθυντής κλασικής ορχήστρας και ο δημιουργός του περίφημου και δημοφιλέστερου τραγουδιού του 20ου αιώνα του «Don’t worry be happy».
Αυτό που κάνει ο Bobby McFerrin σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση αλλά και στις ηχογραφήσεις του είναι μια συνεχής εφεύρεση και δημιουργία. Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιέχει μια μουσική παλέτα με όλα τα είδη, από τη Jazz και τη Rock μέχρι R&B, Κλασική αλλά και Ethnic μουσική όλα αυτά μαζί, ακόμα και στο ίδιο τραγούδι. Για όσους δεν τον έχουν ακούσει ποτέ είναι κάτι εξειδικευμένο, διαφορετικό, πρωτότυπο, ένα δώρο, αφού δεν μπορεί να καταταγεί σ’ ένα συγκεκριμένο είδος, ούτε η φωνή του και οι δυνατότητές της να ταξινομηθούν, δεδομένου ότι είναι ένα θαύμα της φύσης με έναν ήχο που είναι αποκλειστικά και μοναδικά «δικός του» και ξεπερνά όρια αγκαλιάζοντας πολλές κουλτούρες. O Bobby McFerrin έχει συνεργασθεί με πολλούς μουσικούς παγκοσμίως καθώς και με διάσημες ορχήστρες. Εφευρίσκει τρόπους και οδηγεί το κοινό σε νέους μουσικούς δρόμους, ιδιαίτερα όταν το καλεί να τον συνοδεύσει σ’ ένα τραγούδι του πράγμα που συνήθως κάνει σε κάθε εμφάνισή του. Αυτή τη μουσική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν οι θαυμαστές του που βρεθούν στο Μέγαρο στις 31/5. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 80 ευρώ, Α’ Ζώνη 65 ευρώ, Β’ Ζώνη 55 ευρώ, Γ’ Ζώνη 45 ευρώ, Φοιτητικό 30 ευρώ. Ώρα έναρξης 20.30.

No comments: