Tuesday, May 4, 2010

Ροκ αποκέντρωση από Scorpions και Vaya Con Dios

Ποιος θα το φανταζόταν μερικά χρόνια πριν ότι οι μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών θα έπαυαν να αφορούν μόνο την Αθήνα, άντε και τη Θεσσαλονίκη, και θα αποτελούσαν ένα από τα γεγονότα του καλοκαιριού για πόλεις όπως τα Ιωάννινα και η Πρέβεζα; Αυτό, δηλαδή, που ήταν καθεστώς για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζει να αποκτά διαστάσεις νέας τάσης και για τα ελληνικά δρώμενα. Το βρετανικό ροκ συγκρότημα James μόλις εμφανίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα και στην Αθήνα, ενώ εκκρεμούν κάποιες εμφανίσεις του που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί στα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι.

Το πιο αγαπημένο ίσως συγκρότημα του εγχώριου κοινού, οι γερμανοί ρόκερ Scorpions, χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινώσει ποτέ θα πραγματοποιηθεί η αθηναϊκή εμφάνισή τους στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους για την προώθηση του τελευταίου, όπως υποστηρίζουν, άλμπουμ της καριέρας τους «Sting Ιn Τhe Τail», έχουν κλείσει ήδη τρεις συναυλίες σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Πέρυσι είχαν κάνει τη διαφορά παίζοντας στο Κάστρο της Μυτιλήνης, μια συναυλία που είχε συζητηθεί πολύ όσον αφορά την άδεια για τον συγκεκριμένο χώρο. Τώρα έρχεται να προστεθεί στη λίστα και η αρκετά μεγάλη, για τα δεδομένα της χώρας μας, περιοδεία των Vaya Con Dios.

Τo βελγικό συγκρότημα θα πραγματοποιήσει την πρώτη συναυλία του στη μέση του καλοκαιριού, στις 15 Ιουλίου, στο αίθριο του πολυχώρου «Πολιτεία» της Πάτρας και δύο ημέρες μετά στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» της Πρέβεζας. Συνέχεια το φθινόπωρο στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνασε χώρους που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τίποτε δεν αποκλείει να προστεθούν και άλλοι σταθμοί στο φθινοπωρινό σκέλος της περιοδείας καθώς η Ελλάδα αποτελεί, όπως δηλώνει η ψυχή του γκρουπ με τη βαθιά αισθησιακή φωνή Ντάνι Κλάιν, προσφιλή προορισμό τους - τα τελευταία χρόνια για διακοπές, τώρα ξανά για συναυλίες!

Ολα αυτά πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου ανακοινώνεται σχεδόν ολόκληρο το πρόγραμμα των συναυλιών του καλοκαιριού, με αρκετά φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο, μεγάλα ονόματα όπως ο Μπομπ Ντίλαν, οι Μetallica, οι Αerosmith και οι U2. Οσον αφορά τους τελευταίους, τα εισιτήρια για την προγραμματισμένη στις 3 Σεπτεμβρίου εμφάνισή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο έχουν προπωληθεί και τα μόνα που έχουν ξεμείνει είναι τα πολύ ακριβά και εκείνα που αφορούν τη VΙΡ κερκίδα. Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν δύο ακόμη συναυλίες για τον Σεπτέμβριο, στις 10 και 11 των Ρlacebo και στις 25 του «αρχιερέα» του χέβι μέταλ Οζι Οζμπορν.

No comments: