Sunday, May 30, 2010

Μια βραδιά με τη Ριάνα

  • Ομορφη, εξωτική, η Ριάνα εμφανίζεται μεθαύριο στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Η αισθαντική τραγουδίστρια του r & b από τα Μπαρμπέιντος θα είναι στο επίκεντρο, αν και όχι μόνο για τη μουσική της από τα λάιβ εκείνα στα οποία ωστόσο η μουσική δεν βρίσκεται στο επίκεντρο. 
  • Ναι μεν εμείς θα περιμένουμε να ακούσουμε το «Umbrella» και το «Don't Stop The Music», κάποιοι άλλοι όμως, τα τηλεοπτικά μεσημεριάτικα πάνελ παραδείγματος χάριν, θα ασχολούνται και με άλλα ζητήματα. Από ποιον θα συνοδεύεται η Ριάνα, τι σόου θα παρουσιάσει, πόσες τουαλέτες θα αλλάξει κ.ο.κ. 
  • Σίγουρα θα θυμηθούν και το περσινό επεισόδιο ξυλοδαρμού της από τον Κρις Μπράουν, τον τότε σύζυγό της, έναν ακόμα σταρ της «μαύρης μουσικής». Την ημέρα ακριβώς της τελετής των βραβείων Γκράμι στο Λος Αντζελες, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τη Ριάνα με μάτια πρησμένα από το ξύλο. Ο Μπράουν συνελήφθη και καταδικάστηκε από το δικαστήριο. Η ποινή του; Απαγορεύεται να πλησιάσει την τραγουδίστρια σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων. Η δημοσίευση των φωτογραφιών δημιούργησε ζήτημα στην Αμερική. Οργανώσεις ζήτησαν να θεσπιστεί ο «νόμος Ριάνα», που δεν θα επιτρέπει τη δημοσίευση φωτογραφιών από θύματα κακοποίησης. Οχι τίποτε άλλο, να μην μπαίνουν και στο δίλημμα τα όργανα της τάξης που αφήνουν να διαρρέουν τέτοιες φωτογραφίες. 
  • Δεν ήταν η πρώτη φορά που η τραγουδίστρια ταλαιπωρήθηκε από δικούς της ανθρώπους. Ο πατέρας της ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη και στο σπίτι επικρατούσε εκρηκτική κατάσταση. Οι γονείς της χώρισαν όταν η μικρή ήταν δεκατεσσάρων ετών. Τότε περίπου έφτιαξε και το πρώτο της, κοριτσίστικο, γκρουπ. Μαζί με δύο συμμαθήτριές της παρουσιάστηκαν στον δισκογραφικό παραγωγό Εβαν Ρότζερς: «Μόλις μπήκε η Rihanna στο δωμάτιο για ακρόαση, ήταν σαν τα δύο άλλα κορίτσια να μην υπήρχαν καν» αποκάλυπτε ο ίδιος αμέσως μετά τη συνάντηση. Με το πρώτο της άλμπουμ «Music of the Sun» (2005) ανέβηκε στο Top 10 του Billboard, ενώ έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορούσε το «Α Girl Like Me». Λίγο μετά ξεκινούσε και την καριέρα της ως ηθοποιούς, συμμετέχοντας στο φιλμ «Bring It On: All or Nothing». 
  • Οι μεγάλες της επιτυχίες ήρθαν με το «Good Girl Gone Bad». Πήρε για παραγωγούς τους Τίμπαλαντ, Will.i.am και Σον Γκάρετ, υιοθέτησε πιο σέξι ίματζ και άλλαξε τον ήχο της. «Θέλω να κάνω τους ανθρώπους να χορεύουν, αλλά με συναισθηματικά τραγούδια» είπε. Οχτώ σινγκλ έβγαλε ο δίσκος με την ίδια, μαζί με την Μπιγιονσέ, να αποτελούν τις μοναδικές γυναίκες της δεκαετίας που είχαν δύο τραγούδια τους στο Top 5. Τα πέντε χρόνια καριέρας της αποτιμώνται σε 12 εκατομμύρια δίσκους με το «Rated R», την τελευταία της και πιο ώριμη δουλειά, να περιέχει πολλά ρέγκε στοιχεία, ενδεικτικά της καταγωγής της. 
  • Τα εισιτήρια της συναυλίας κοστίζουν 60-100 ευρώ, κι έχουμε τη δυνατότητα να τα αγοράσουμε και με... 12 άτοκες δόσεις. 
  • Δ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

No comments: