Tuesday, October 7, 2008

Φλογερό αργεντίνικο τάνγκο


Φλογερές βραδιές τάνγκο (15-20/10), στο «Badminton», όπου το αργεντίνικο συγκρότημα χορού «Tango Fire» θα προσφέρει μια παράσταση με διαφορετικά στιλ τάνγκο, από τη γέννησή του μέχρι τη σύγχρονη έκφρασή του. Ταχύτατη χορευτική κινησιολογία, βελούδινα βήματα, πρωτότυπες χορογραφίες, σώματα που στροβιλίζονται, δίνουν το στίγμα της παράστασης.

Πέντε άψογα συγχρονισμένα ζευγάρια χορευτών, με την τετραμελή ορχήστρα «Quatrotango» και τον τραγουδιστή Cardenal «διηγούνται» την ιστορία του τάνγκο: από τη γέννησή του (19ο αιώνα) στις κακόφημες γειτονιές του Μπουένος Αϊρες, από τους φτωχούς μετανάστες, στα κοσμικά σαλόνια των αρχών του 20ού αιώνα, στις περιόδους απαγορεύσεων και παρακμής του ('30 - '60) μέχρι την αναγέννησή του (δεκαετία '80). Η 12χρονη παράσταση «Tango Fire» έχει γοητεύσει το κοινό διεθνώς.

Στο πρώτο, νοσταλγικό μέρος, «The Milonga», τα ζευγάρια χορεύουν στο πάλκο ενός μπαρ του περασμένου αιώνα. Το δεύτερο μέρος, «The Show», προσφέρει ένα μοντέρνο θέαμα γεμάτο φαντασία, όπου τα πόδια των χορευτών σκίζουν τον αέρα, με αδιάκοπες φιγούρες. Τη χορογραφία υπογράφει η Yanina Fajar, που χορεύει με τον Nelson Celis. Χορεύουν επίσης οι: Mauricio Celis - Ines Cuesta, German Cornejo - Carolina Giannini, Cristian Miρo - Jorgelina Guzzi, Sebastian Alvarez - Victoria Saudelli.


No comments: