Wednesday, October 22, 2008

Ρεμπέτικα και λαϊκά



Σαράντα χρόνια λειτουργίας κλείνει το «Περιβόλι τ' ουρανού» (Λυσικράτους 19 και Αμαλίας 50, Πλάκα, 210.3235.517), που ξεκινά σήμερα το πρόγραμμά του, με δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές του ρεμπέτικου, σμυρναίικου και λαϊκού τραγουδιού, την Μαριώ και τον Γιώργο Τζώρτζη. Μαζί τους, δύο νέες λαϊκές φωνές, οι Γιάννης Καραλής και Μαρία Βασιλοπούλου. Πρόγραμμα: Πέμπτη - Σάββατο και Κυριακή (μεσημέρι).
  • Ρεμπέτικα και λαϊκά σε «μείγμα», υπόσχεται το πρόγραμμα της «Αθηναίισας» (πρώην «Απτάλικο», Ηρώνδα 8, Παγκράτι - Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 210.7242.172), που ξεκινά αύριο (24/10) έχοντας μια αξιόλογη μουσική συντροφιά. Τον Γιώργο Ξηντάρη, που με συνέπεια επί σαράντα χρόνια υπηρετεί το λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι, τη νεότερη αλλά καταξιωμένη Κατερίνα Τσιρίδου, την εξαιρετική Σοφία Εμφιετζή - μελωδική φωνή της «Αθηναϊκής κομπανίας» και τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Παναγιώτη Αστεριάδη. Στο σχήμα μετέχουν ακόμα οι Νίκος Πρωτόπαπας, Αλέκος Βαρανάκης, Γιώργος Αναγνώστου, Αντώνης Ξηντάρης. Στο ρεπερτόριό τους τραγούδια που αντέχουν πάνω από μισό αιώνα, αποδεικνύοντας την αξία και διαχρονικότητά τους.
  • Οι Στέλλα Καρύδα και Αγγελος Χρονάς παρουσιάζουν λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, αύριο και το Σάββατο (11 μ.μ.), στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, Ανω Πετράλωνα, 210.3421.212).

No comments: