Thursday, October 16, 2008

Πάμε ξανά... στο Μετρό

Ο Θάνος Μικρούτσικος με τα νέα του τραγούδια στον Σταυρό του Νότου και ο Νότης Μαυρουδής «συναντά» τον Χατζιδάκι... Λένε πως ο συνθέτης, ακόμα κι αν δεν διαθέτει αντικειμενικά καλή φωνή, είναι ο καλύτερος ερμηνευτής των τραγουδιών του. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Γι αυτόν και για πολλούς ακόμη λόγους είναι καλό να βλέπουμε τους συνθέτες στη σκηνή.

Πάμε ξανά... στο Μετρό

Τον Θάνο Μικρούτσικο θα τον απολαύσουμε στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» όπου θα εμφανίζεται από αυτή την Κυριακή και κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Μαζί του θα είναι ο νεότερος τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης και η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Πάμε ξανά... στο Μετρό

Ο Θάνος Μικρούτσικος εμπιστεύθηκε για δεύτερη συνεχή φορά τη Ρίτα Αντωνοπούλου ως βασική ερμηνεύτρια της νέας του δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Πάμε ξανά απ την αρχή», τους στίχους της οποίας υπογράφει ο Οδυσσέας Ιωάννου: «Αυτός είναι ο τρόπος που μας αρέσει να κάνουμε δίσκους. Οι επαφές, τα τηλέφωνα, τα φαγητά, οι κουβέντες, οι πλάκες, οι ανησυχίες κατά τη διάρκεια που γράφεις τα τραγούδια είναι η μισή δουλειά» λένε οι δύο δημιουργοί.

Όσοι βρεθούν στον «Σταυρό του Νότου» θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα καινούργια αυτά τραγούδια και φυσικά να απολαύσουν παλαιότερες σημαντικές μουσικές στιγμές του συνθέτη.

Στη σκηνή όμως ανεβαίνει αύριο και ο Νότης Μαυρουδής, ο οποίος θα εμφανίζεται στο «Μετρό» μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Παναγιώτη Μάργαρη.

«Εμείς πιστεύουμε ότι η ψυχαγωγία και η διασκέδαση μπορούν να γίνονται με ένα πολύ σοβαρό τραγούδι», μας λέει ο συνθέτης. Στη σκηνή του «Μετρό» ο Νότης Μαυρουδής θα «συναντηθεί» με τον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς υπάρχει στο πρόγραμμα μια ειδική ενότητα αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου Ελληνα συνθέτη: «Ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν ένας δημιουργός που ασχολήθηκε πνευματικά με το ελληνικό τραγούδι. Επιστράτευσε μια ολόκληρη ελληνική κουλτούρα και ανέδειξε ένα μουσικό είδος που έλειπε από την Ελλάδα», υπογραμμίζει ο συνθέτης.

Οι μελωδίες θα αποδίδονται από τις κιθάρες του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη, ενώ θα συμμετέχει και ο Μάνος Αραβάκης στις φυσαρμόνικες και τις φλογέρες.

Το ερμηνευτικό βάρος του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναστασία Μουτσάτσου, η οποία συμμετείχε ενεργά και στο στήσιμο του προγράμματος.

Αναστασία Κουκά

No comments: