Sunday, October 24, 2010

Will we survive?



  • Ο εθνικός ύμνος του Διονυσίου Σολωμού σε ρεμίξ; Και με μουσική από το «Ι will survive» της Γκλόρια Γκέινορ; Υπεύθυνοι για την αιρετική διασκευή οι Burger Project, το πιο ανατρεπτικό νέο ελληνικό γκρουπ.
«Για να ακριβολογούμε, αποτελεί παραγγελία έργου» λένε στο «7». «Ο Σωτήρης Γκορίτσας μάς ζήτησε να κάνουμε το τραγούδι για τους τίτλους του τέλους της νέας ταινίας του "Από τα κόκαλα βγαλμένη"». Δεν φοβούνται μήπως προκαλέσουν; «Ναι, το φοβόμαστε» απαντούν και μοιάζουν περισσότερο σαν... να το ελπίζουν.
Κι έχουν κι άλλους τρόπους για να το πετύχουν: εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι και παίζουν στις συναυλίες τους από Μάρκο Βαμβακάρη μέχρι Αλις Κούπερ και δημοτικά. «Ουσιαστικά οι Burger Project αποτελούν μία κομούνα με σκοπό τη διάδοση και μεταλαμπάδευση της επανάστασης», λένε. «Η επανάσταση έχει αποτύχει βέβαια, αρκεί μόνο μια σπίθα για να γίνουμε παρανάλωμα του πυρός. Σε αυτό το κοινωνικό θρίλερ έχουμε αναλάβει το ρόλο της σπίθας». Μήπως τελικά η πρόκληση αποτελεί την εύκολη λύση; «Σίγουρα. Ημασταν πάντα όμως υπέρ των απλών και εύκολων λύσεων γενικότερα».
-Ποια τα συναισθήματά σας για την 28η Οκτωβρίου;
«Αν θυμόμαστε καλά, ήταν τότε που είπαμε "όχι" στον Μουσολίνι. Ιστορική στιγμή, αν λάβουμε υπόψη ότι από το 1940 μέχρι σήμερα λέμε συνεχώς "ναι". Μια γιορτή που συμβολίζει την υπαρξιακή μας διπολικότητα. Αποτελεί επίσης μια υπενθύμιση σε όλους τους εθνικά υπερήφανους συμπατριώτες μας ότι υπάρχει και η 25η Μαρτίου, η πραγματική ημέρα έναρξης του κακού. Καθ' ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβεις εθνικό δάνειο είναι η σύσταση ανεξάρτητου κράτους».
Οι Burger Project ξεκίνησαν από το μπαρ «Guru» στην πλατεία Θεάτρου. Επαιζαν κάθε Κυριακή και γρήγορα όλοι μιλούσαν για το φαν που δημιουργούσε το συγκρότημα. Το πρώτο τους άλμπουμ είναι το «We Live In Athens». Παρουσιάζουν μόνο διασκευές γνωστών τραγουδιών με χιουμοριστικό τρόπο.
-Τι προσφέρει το χιούμορ σε μια διασκευή;
«Δεν τα παίρνουμε όλα και τόσο σοβαρά. Το παράδοξο είναι ότι το κοινό μάς παίρνει πολύ στα σοβαρά και αυτό μας έχει προβληματίσει. Ισως μέσω του προσωπικού μας διασυρμού να διεγείρουμε το αίσθημα της συμπάθειας».
-Γιατί ντύνεστε έτσι περίεργα;
«Προσφέρουμε στον τύπο άπλετο χώρο για κους κους, σφυρηλατούμε την κοινή γνώμη με καλοκρυμμένα σύμβολα. Μοναδικός μας στόχος, η όξυνση της επαναστατικής διάθεσης της κοινωνίας. Η αντάρτικη κατάληψη της Βουλής είναι στην πραγματικότητα αυτό που διακαώς προσδοκούμε».
-Σχολιάστε με μία φράση τα παρακάτω:
ΔΝΤ: «Είναι τα αρχικά ενός τραγουδιού του Κωστή Μαραβέγια, "Δεν Νιώθω Τίποτα"».
Γιώργος Παπανδρέου: «Ποδήλατο, κανό, πιλάτες. Είμαστε σε καλό δρόμο. Για να αγαπήσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου και να φροντίζεις το σώμα σου».
Λάκης Λαζόπουλος: «Λα Λα όπως Λε Πα».
Ανεργία: «Αποτελεί το ζητούμενο, απλά είναι άδικο να αποτελεί προνόμιο μερικών».

No comments: