Tuesday, October 26, 2010

Τελευταίο "αντίο" σήμερα στην Καίτη Χωματά

Σήμερα το απόγευμα, στις 4 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας και κατόπιν στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης θα πουν το τελευταίο "αντίο" στην Καίτη Χωματά, που πέθανε την Κυριακή, στα 64 της χρόνια, νικημένη από τον καρκίνο, φίλοι και θαυμαστές, από την εποχή του «Νέου Κύματος», αλλά και νεότεροι.
Η Καίτη Χωματά συνέδεσε το όνομα της με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του «Νέου Κύματος», που στη φωνή της βρήκε μία από τις ιδανικότερες ερμηνεύτριές του («Θα διώξω τα σύννεφα», «Μια αγάπη για το καλοκαίρι»,  «Κι αν σ' αγαπώ δεν σ' ορίζω», «Το Χριστινάκι» ήταν κάποιες από αυτές), ιδιαίτερα ο Γιάννης Σπανός, ο συνθέτης με τον οποίο συνεργάστηκε τα περισσότερα χρόνια.
Η Καίτη Χωματά γεννήθηκε στην Πλάκα, σπούδασε κλασικό μπαλέτο και σε πολύ μικρή ηλικία υπήρξε ένα από τα "ταλέντα" που ανακάλυψε ο Γιάννης Οικονομίδης. Την χειμερινή σεζόν 2009-2010 τραγούδησε σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με άλλους συντελεστές του «Νέου Κύματος», όπως την Πόπη Αστεριάδη, τον Μιχάλη Βιολάρη και τον Κώστα Καράλη.
Για τον θάνατο της Καίτης Χωματά συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, όπου τονίζεται ότι: "Η διαδρομή της υπήρξε δημιουργική, σεμνή και συνεπής, όπως και ή ίδια ως χαρακτήρας και ως ερμηνεύτρια. Η φωνή της μέσα από τα τραγούδια θα μείνει ζωντανή ώστε να θυμίζει το ήθος της, τόσο το προσωπικό όσο και το καλλιτεχνικό».

No comments: