Wednesday, October 6, 2010

Μουσικές περιπλανήσεις...

Αφιερωμένη στους παλιούς μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, είναι η συναυλία που δίνει η ΚΟΑ, την Παρασκευή (8/10, 8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Βύρωνα Φιδετζή θα παρουσιάσει πέντε έργα των Σοπέν, Μπάρμπερ, Ροντρίγκο, Ντεμπισί και Γκέρσουιν, στα οποία συμπράττουν ισάριθμοι νέοι σολίστ, οι: Νεφέλη Μούσουρα (πιάνο), Λεωνίδας Κιοσές (βιολί), Ιωάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα), Αναστασία Μακροπούλου (άρπα) και Δημήτρης Μαρίνος (πιάνο).

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα της Αθηνάς Παπαβασιλείου και ποίηση του Γιάννη Ρίτσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (9/10, 8.30 μ.μ.), στη Νίκαια, στα «Πέτρινα» του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245).Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Μανώλης Μητσιάς δίνει συναυλία σήμερα (8.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη), στον Πολυχώρο «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά. Μια ξεχωριστή μελωδική περιπλάνηση στους δρόμους που χάραξαν μεγάλοι σύγχρονοι Ελληνες δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Μαζί του στο τραγούδι, η Μάγδα Πένσου.

No comments: