Thursday, October 14, 2010

Τζαζ - ροκ «διαδρομές»

Μέισιο Πάρκερ
WDR/Foto Ines Kaiser
Κλασικό Σικάγο μπλουζ από έναν σπουδαίο του είδους, τον Eddie C. Cambell (φωνή, κιθάρα) και τη συντροφιά του, στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς), από 15-21/10. Από τότε που ως νεαρός κιθαρίστας πρωτόπαιξε με το θρυλικό Muddy Waters, ο Cambell βρέθηκε πλάι σε μορφές που διαμόρφωσαν το σύγχρονο ηλεκτρικό μπλουζ, καλλιεργώντας το δικό του ξεχωριστό ύφος.
  • Ακης Τουρκογιώργης και «The Blue Airways», με κλασικό ροκ και μπλουζ, το Σάββατο (16/10, 10.30μ.μ.), στο «Ζυγό» (Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, 210 3241.610). Οι Ακης Τουρκογιώργης (κιθάρα - φωνητικά), Μάκης Γιούλης (ντραμς), Σπύρος Μάζης (μπάσο), μαζί με τον Πάνο Κολοβό (κιθάρα - φωνητικά), παρουσιάζουν με δικό τους τρόπο κομμάτια που έχουν αγαπηθεί, αλλά δεν ακούγονται συχνά σε live, καθώς και δική τους δουλειά που σύντομα θα δισκογραφηθεί.
  • Ενας από τους σπουδαιότερους περφόρμερ στη σκηνή της funk, τζαζ, R& B και σόουλ, ο Μέισιο Πάρκερ, επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από 16 χρόνια, για μια μοναδική συναυλία, στις 19 Οκτώβρη (9μ.μ.), στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, 210-3213.100). Ο θρυλικός σαξοφωνίστας που καθιερώθηκε παίζοντας με τον James Brown, τον George Clinton και τον Bootsy Collins, αναδείχτηκε σε μεγάλη μορφή του groove, παίζοντας με τον James Brown και τους JB Horns. Κάθε εμφάνισή του εξελίσσεται σε ένα απόλυτο funk πάρτι. Αυτό υπόσχεται και για τη συναυλία του στην Αθήνα, με τη συνοδεία της πολυμελούς μπάντας του.
  • Τέσσερις μουσικοί της τζαζ, οι Sami Amiri (πιάνο), Αντώνης Πρίφτης (ηλ.κιθάρα), Περικλής Τριβόλης (μπάσο) και Γιάννης Σταυρόπουλος (ντραμς), συμπράττουν στις 18/10 (10.30 μ.μ.), στο «Black Duck» (Χρ. Λαδά 9α, 210 3234.760), σε δικές τους συνθέσεις, αλλά και άλλων δημιουργών του μοντέρνου τζαζ ιδιώματος.
  • Τζαζ «χρώμα» έχουν οι Τρίτες του Οκτώβρη στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι), όπου συνεχίζει τις εμφανίσεις του (19 και 26/10) ο μουσικός και συνθέτης Αντώνης Απέργης. Παρουσιάζει παλιά κομμάτια από τη δισκογραφία του καθώς και καινούργια από το cd που ετοιμάζει με τη συμμετοχή της Μάρθας Μαυροειδή στα φωνητικά. Παίζουν: Αντώνης Απέργης (ηλεκτρική και άταστη κιθάρα), Μάρθα Μαυροειδή (λάφτα - φωνή), Γιώργος Βεντούρης (κιθάρα).

No comments: