Tuesday, October 19, 2010

Συγκέντρωση και πορεία των μουσικών


Από πρόσφατη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Αθηνών
Σε συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών καλούν αύριο (21/10) ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ενωση Μουσικών ΟΤΑ και ο Σύλλογος Καθηγητών Ωδείων Αναγνωρισμένων, απαιτώντας: Αμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με σταθερή και πλήρη απασχόληση. Καμία απόλυση συμβασιούχου μουσικού σε πάσης φύσεως Μουσικά Σύνολα και Ωδεία. Αμεση κατάταξη των μουσικών - επιτυχόντων σε διαγωνισμούς. 
Η συγκέντρωση των μουσικών θα γίνει στις 11.30 π.μ. στα Γραφεία του ΠΜΣ (Σαπφούς 10) και στη συνέχεια θα γίνει η πορεία. «Την περίοδο αυτή η κρίση βαθαίνει και χτυπιέται όποιο εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα έχει απομείνει. Τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός παραδίδονται στις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλίων», αναφέρεται στο κάλεσμα. «Λίγο πριν τις τοπικές εκλογές, δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμο πολιτιστικών δομών που λειτουργούν δεκαετίες. Δημοτικά Ωδεία και Πολιτιστικά κέντρα, ενώ έχουν σπουδαστές, δεν μπορούν να ανανεώσουν Συμβάσεις Καθηγητών. Φιλαρμονικές και Ορχήστρες απασχολούν εκατοντάδες συμβασιούχους που αναμένεται να απολυθούν το επόμενο διάστημα».
«Αυτή η κατάσταση», τονίζεται, «δείχνει καθαρά ότι μετά τις εκλογές και με την εφαρμογή του "Καλλικράτη" στους δήμους, θα έχουμε κλείσιμο και συγχωνεύσεις πολλών Μουσικών Συνόλων και Δημοτικών Ωδείων. Αυτό σημαίνει εκατοντάδες απολύσεις, υποαπασχόληση και ανεργία για έναν κλάδο που ήδη έχει πολύ αυξημένα ποσοστά».

No comments: