Thursday, November 12, 2009

Μουσικές συναντήσεις


«Ιστορίες για κρουστά»
Στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, 210 9226.975) εμφανίζεται κάθε Πέμπτη (μέχρι 3/12), ο Παύλος Παυλίδης. Εν μέσω της ηχογράφησης του καινούργιου του δίσκου και με μόνιμους «συνταξιδιώτες» του, τους B-Movies παρουσιάζει για πρώτη φορά ζωντανά τα καινούργια του τραγούδια.
  • Ο Δώρος Δημοσθένους συνεχίζει στην «Αυλαία» την παρουσίαση (κάθε Πέμπτη) της παράσταση «One for the road» - βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο του. Συμμετέχουν φιλικά: Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (19/11), Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και Μαρία Παπαγεωργίου (26/11).
  • Οι «Ιστορίες για Κρουστά» με τον Βασίλη Βασιλάτο εμφανίζονται σήμερα στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι).
  • Οι Πάνος Κατσιμίχας και Μάνος Ξυδούς ξεκινούν σήμερα εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού, 210 9315.600), συντροφιά με τους Τόλη Φασόη, Μάνο Λυδάκη και Πάρη Γκαγκαστάθη. Στην παράσταση «Τα τραγούδια της καρδιάς μου» παρουσιάζουν δημιουργίες τους και τραγούδια των Ανδρέου, Μικρούτσικου, Brel, Pink Floyd, Lou Reed, R.E.M κ.ά. και αφιέρωμα στους Beatles. Πρόγραμμα: Παρασκευή - Σάββατο (10.30μ.μ.).
  • Τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του και άλλων δημιουργών παρουσιάζει ο Νίκος Παπάζογλου και η «Λοξή Φάλαγγα», σήμερα, αύριο και στις 20-21/11, στο «Principal Club Theater», στη Θεσσαλονίκη.
  • Η περίφημη κομπανία των «Λαλητάδων» εμφανίζεται σήμερα (10.30 μ.μ.) στην «Αλλη Οχθη» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος). Στο πρόγραμμά τους αναδεικνύεται όλος ο πλούτος και η ποικιλία των τοπικών μουσικών ιδιωμάτων της ηπειρώτικης παράδοσης. Με αφετηρία το γενέτειρά τους - τα Αγραφα - ταξιδεύουν σε Μέτσοβο, Κόνιτσα, Ζαγόρι, Γιάννενα, Πωγώνι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αρτα.
  • Μια πολύχρωμη παράσταση με τον «Λαθρεπιβάτη» Γιάννη Νικολάου και τον ταξιδευτή Αλκη Κόλλια, πραγματοποιείται σήμερα (10.30μ.μ.), στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 210 7710.611). Δύο διαφορετικές φωνές με παράλληλες ανησυχίες συναντώνται σε ένα γοητευτικό μουσικό αλισβερίσι. Τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Νικολάου παντρεύονται με τις world διαθέσεις του Αλκη Κόλλια, και με τη θεατρικότητά τους «οδηγούν» σε απρόσμενες διαδρομές.

No comments: