Wednesday, November 4, 2009

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στη Σπείρα τυλιγμένη

  • Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου διάλεξαν εφτά από τα σαράντα εφτά μουσικά παραμύθια που έχουν δημιουργήσει και τα παρουσιάζουν στην «Αθηναΐδα»

«Ενα σπίτι παραμύθια» ετοίμασαν για τους μικρούς φίλους τους ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου.

Η Ηρώ Σάια θα είναι η Πεντάμορφη της παράστασης «Ενα σπίτι παραμύθια»

Η Ηρώ Σάια θα είναι η Πεντάμορφη της παράστασης «Ενα σπίτι παραμύθια» Από τις 15 Νοεμβρίου στην Παιδική Σκηνή της Αθηναΐδας τέσσερις νέοι ηθοποιοί-τραγουδιστές της Σπείρας-Σπείρας θα ζωντανέψουν επτά παραμύθια με τη συνοδεία δύο μουσικών οργάνων, με χάρτινες κούκλες και πολλή φαντασία.

«Το πετροκάραβο» και «Ενα σπίτι παραμύθια» είναι αυτά της Λίνας Νικολακοπούλου που θα σταθούν πλάι σε άλλα γνωστά, όπως «Η συναυλία των ζώων» και «Η έξυπνη Γκρέτα» των αδελφών Γκριμ, «Η πεντάμορφη και το τέρας» της Ντε Βιλνέβ, «Ο Τζακ και η φασολιά» του Γιάκομπς, «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» του Αντερσεν. Πρόκειται μόνο για εφτά από τα σαράντα εφτά τραγουδιστά παραμύθια που έχουν φτιάξει μαζί για μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και ηθοποιούς οι δύο καλοί φίλοι. Από την αρχή της γνωριμίας τους, άλλωστε, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Σταμάτης Κραουνάκης, στα χρόνια του Παντείου, όταν κι αυτοί ακόμη ήταν «παιδιά», επιθυμούσαν να δημιουργήσουν παιδικά παραμύθια.

Βάση και οδηγός αυτής της παράστασης; Να είναι όλα εμφανή για τα παιδιά, που βλέπουν να κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια τους όλα τα μαγικά πράγματα που διάβαζαν σ' αυτά τα παραμύθια. Ο Βασίλης Βασιλάκης μεταμορφώνει χαρτιά και εφημερίδες επί σκηνής, φτιάχνει κούκλες, παίζει με μαριονέτες και συμμετέχει σ' ένα παιχνίδι μουσικής και τραγουδιών με τους υπόλοιπους ηθοποιούς.

No comments: