Sunday, September 6, 2009

Στέλιος Καζαντζίδης: «Μόνο στην καρδιά του λαού ζω»

  • Δύο συναυλίες-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη με οπτικό και ηχητικό υλικό σε σκηνοθετική επιμέλεια του Φασουλή και με τους Μαρινέλλα, Αλεξίου, Μητροπάνο, Γλυκερία, Νταλάρα, Τερζή

  • «Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος απ’ τον καιρό που εσείς, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας. Υπάρχω εφόσον εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι εκφράζω τους καημούς, τα προβλήματά σας, την πίκρα της ξενιτιάς, τον μόχθο του εργάτη, την εγκατάλειψη, τη μοίρα του ανθρώπου της συνοικίας. Και θα υπάρχω όσο υπάρχουν ταπεινοί, αγνοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού. Γιατί μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω! Σας ευχαριστώ».


«Μόνο στην καρδιά του λαού ζω»

Σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

«Μόνο στην καρδιά του λαού ζω»

Αυτά έλεγε κάποτε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Και είχε δίκιο. Παρότι έφυγε από κοντά μας πριν από οκτώ χρόνια, στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001, σκορπίζοντας πανελλήνια θλίψη, αφήνοντας ορφανό το λαϊκό τραγούδι, υπάρχει και συνεχίζει να υπάρχει, γιατί τα τραγούδια του συνεχίζουν να εκφράζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κι αυτό θα αποδειχτεί για μία ακόμη φορά στις δύο μεγάλες συναυλίες-αφιέρωμα στον λαϊκό μας βάρδο, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στις 25 του ίδιου μήνα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Η βραδιά αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μαρινέλλας, της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού αλλά και μιας από τις σημαντικότερες γυναίκες-σταθμούς στη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη. Η Μαρινέλλα λοιπόν δημιούργησε μια ερμηνευτική ομάδα κορυφής, αποτελούμενη από τη Χαρούλα Αλεξίου, τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Πασχάλη Τερζή και φυσικά την ίδια, κι έφτιαξαν ένα μουσικό πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της μεγάλης καριέρας του Στέλιου Καζαντζίδη. Δεν πρόκειται για μια απλή συναυλία, αλλά για μια μουσική παράσταση που στήθηκε με τη σκηνοθετική παρέμβαση του Σταμάτη Φασουλή. Το κοινό εκτός από το μουσικό πρόγραμμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και οπτικό και ηχητικό υλικό από τη ζωή και την καριέρα του Στέλιου Καζαντζίδη.Τα έσοδα και των δύο συναυλιών θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» για τη δημιουργία μιας πτέρυγας που θα φέρει το όνομα «Στέλιος Καζαντζίδης».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Συναυλίες-αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Τραγουδούν Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Νταλάρας, Πασχάλης Τερζής. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής. 18 Σεπτεμβρίου, Αθήνα, Καλλιμάρμαρο Στάδιο. 25 Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη, Καυτανζόγλειο Στάδιο. Γενική είσοδος € 15.

- Αναστασία Κουκά, ΕΘΝΟΣ, 06/09/2009

No comments: