Monday, September 21, 2009

Φεστιβάλ από το μέλλον μας

  • 300 ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ «GΟΙΝG ΥΟUΤΗ FΕSΤΙVΑL»

Όταν ο Μάριο  διαπιστώνει ότι το ταξίδι  σε όλο τον κόσμο βρίσκεται...  στα μάτια της Αλεξάνδρας  αρχίζει η παράσταση «Τhe Τheater  Case» του Βλακlist (κεντρική  φωτογραφία). Στο Going Υouth  Festival θα δούμε και την  παράσταση των 4 Frontal «Vivid  Film/ Μετά τον αφρό» με θέμα τον  τρόπο που διαχειριζόμαστε τη βία  (πάνω), το «Formes Εn-Vie» της  χορευτικής ομάδας  Ηappy2DanceWithU (δεξιά) και  εικαστικές δημιουργίες όπως η  «Καρέκλα» του Θωμά Αποστόλου

Η πρώτη ολοκληρωμένη ελληνική νεανική παράσταση με κλακέτες (από τους Πατρινούς ΒΕΑTap), ιστορίες για μοναχικούς ανθρώπους υπό τον τίτλο «Φιλημένοι φωτιά» των Χρήστου Τζιώτα- Χάρη Μουρελάτου, η παράσταση με μήνυμα ανακύκλωσης «Τα σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη από το νεανικό θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις», νεανικά μουσικά σχήματα με ονόματα όπως Οzon, Ρlaymokkils, Γυμνά Καλώδια, Βiotech, Lucky Funeral, δίνουν τον τόνο στο πιο νεανικό φεστιβάλ της Αθήνας «Going Υouth Festival 2009» από την Τετάρτη στην «Τεχνόπολι».

Θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, video art, graffiti art και wall painting, skate events, συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής αλλά και δραστηριότητες για παιδιά θα υπάρχουν στη γιορτή νέων καλλιτεχνών έως 29 ετών που θα διαρκέσει πέντε 24ωρα, θα αρχίζει από νωρίς και θα ολοκληρώνεται αργά τη νύχτα.

Από την Τετάρτη και ώς την Κυριακή στο πρόγραμμα είναι 20 θεατρικές παραστάσεις, 27 συναυλίες από ισάριθμα συγκροτήματα, ενώ θα δώσουν το «παρών» και 50 νέοι εικαστικοί και φωτογράφοι, δέκα δημιουργοί video art, καλλιτέχνες δρόμου, δεξιοτέχνες του σκέιτ.

Η φετινή διοργάνωση, κατά τους διοργανωτές («Διαδρομές Πολιτισμού») «δίνει βήμα σε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες από την Αθήνα και από κάθε σημείο της Ελλάδας, και να παρουσιάσει δείγματα της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας».

Στους χώρους- ανοιχτούς και κλειστούς- της Τεχνόπολις από το απόγευμα (17.00) της Τετάρτης θα γίνονται πολλές και παράλληλες εκδηλώσεις θεάτρου και χορού, αλλά και μουσικές παραστάσεις, ενώ το βράδυ (από τις 22.00) τα μουσικά συγκροτήματα αρχίζουν τις συναυλίες τους στην κεντρική μουσική σκηνή, στον προαύλιο χώρο (Κεντρική Αυλή).

Το Σαββατοκύριακο οι πύλες της Τεχνόπολις θα είναι ανοιχτές από τις 11.00, φιλοξενώντας- καιρού επιτρέποντος - εκθέσεις εικαστικών και φωτογραφίας. Το πρόγραμμα του «Going Υouth Festival 2009» συμπληρώνουν δραστηριότητες για παιδιά στο γρασίδι της «Τεχνόπολης»: φουσκωτά πάρκα, τσουλήθρες και τραμπολίνο, εργαστήριο ζωγραφικής, πολυγυμναστήριο για μωρά, ζωγραφική προσώπου, μπαλονοκατασκευές. Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα κυριαρχούν ώς αργά το απόγευμα, με αποκορύφωμα το live event του skate σε ειδική ράμπα στην κεντρική αυλή.
ΙΝFΟ
«Going Υouth Festival 2009», 23-27 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολι (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 211-4035.789). Εισιτήρια 10 ευρώ (ημερήσιο), 25 ευρώ (φοιτητικό διαρκείας), 40 ευρώ (κανονικό διαρκείας). Προπώληση στα Fnac, Ρublic, http://www. ticketnet. gr, τηλ. 211-4035.789, Τεχνόπολις.
  • Ιδεολόγοι, ρέγκε και αποχωρισμοί
Δύο μικρές γεύσεις από τα δρώμενα: η νεανική θεατρική ομάδα «Βewitched» θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ το «Secret Room Reloaded», ένα ψυχολογικό θρίλερ «με πρωταγωνιστές έναν αδύναμο χαρακτήρα, έναν υπερφίαλο εξουσιαστή, έναν αντιρρησία, έναν ιδεολόγο», σε κείμενο Μαρίνας Κουλούρη και σκηνοθεσία Γιώργου Δανέζη. Ενώ οι βραβευμένοι (και από το Μad, στα πλατό του οποίου έχουν συμπράξει με την Ελεονώρα Ζουγανέλη) «Βrainwash Squad», συμμαθητές από το γυμνάσιο, θα παρουσιάσουν εναλλακτικούς ήχους «παντρεμένους» με ρέγκε. Στο πρόγραμμα και το Χοροθέατρο Ιonian Αct με το «Βaobab», εμπνευσμένο από το «Μικρό Πρίγκιπα» του Σεντ Εξιπερί, τη ζωή του συγγραφέα και της συζύγου του, αλλά και οι ΚΕΘΕΑ Μosaic με το έργο «συλλογικών εμπειριών και αποχωρισμών» υπό τον τίτλο «Δρόμοι δίχως τέλος».
  • Του Χρήστου Ιερείδη, ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009


No comments: