Tuesday, October 20, 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ: Μονιμοποίηση των μουσικών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού - Τουρισμού, για τα προβλήματα εργαζομένων στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει στη λειτουργία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ορχήστρα εργάζονται 7 συμβασιούχοι μουσικοί, με 24μηνες συμβάσεις, από τους οποίους οι 4 απολύονται στις 31/10. Η διοίκηση του Δήμου αρνείται να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων και με τη στάση της βοηθά στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις όπου οι δήμαρχοι διεκδίκησαν και πέτυχαν οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στη θέση τους και να μετατραπεί η εργασιακή τους σχέση από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η πολιτική της υποβάθμισης και της υποχρηματοδότησης του Πολιτισμού συνεχίζεται αμείωτη, παραδίδοντας κρίσιμα τμήματα της Πολιτιστικής Παιδείας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Θεωρώντας ότι οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας προσφέρουν κοινωνικο-πολιτιστικό ρόλο πρέπει να είναι μόνιμοι και να βρίσκονται στη διάθεσή τους όλα εκείνα τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές».

Οι υπουργοί ερωτώνται «τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων μουσικών στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης». [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 21/10/2009]

No comments: