Friday, October 16, 2009

Η ζωή του Στέλιου έγινε ταινία

  • Τ' αχνάρια ενός μύθου ξετυλίγονται μέσα από τέσσερα VCD σε σκηνοθεσία Πάνου Υφαντή, δύο βιβλία - λευκώματα και 84 τραγούδια - σταθμούς

Ο Πάνος Υφαντής, η Βάσω Καζαντζίδη, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Αντώνης Πρέκας και ο Γιώργος Λιάνης μίλησαν για τον Στέλιο Καζαντζίδη με αφορμή την προσφορά του «Εθνους της Κυριακής»

Ο Πάνος Υφαντής, η Βάσω Καζαντζίδη, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Αντώνης Πρέκας και ο Γιώργος Λιάνης μίλησαν για τον Στέλιο Καζαντζίδη με αφορμή την προσφορά του «Εθνους της Κυριακής»

«Θέλω η ζωή μου να γίνει ταινία», αυτή ήταν η μεγάλη επιθυμία του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη. Αυτή η επιθυμία εκπληρώθηκε και το αποτέλεσμα παραδίδεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια μέσα από μια προσφορά του «Εθνους της Κυριακής».

Πρόκειται για τη βιογραφία του κορυφαίου λαϊκού μας τραγουδιστή με τίτλο «Στέλιος Καζαντζίδης - Τ' αχνάρια ενός μύθου», η οποία ξετυλίγεται μέσα από τις εξιστορήσεις της συντρόφου της ζωής του, Βάσως Καζαντζίδη και ένα ιστορικό - πολιτιστικό ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πάνου Υφαντή.

Οι αναγνώστες του «Εθνους της Κυριακής» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και 84 ζωντανές ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη
Οι αναγνώστες του «Εθνους της Κυριακής» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και 84 ζωντανές ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη

Από αυτή την Κυριακή το «Εθνος της Κυριακής» παραδίδει τον Στέλιο Καζαντζίδη εκεί που ανήκει, στον λαό, προσφέροντας στους αναγνώστες του δύο βιβλία-λευκώματα και τέσσερα VCD με την αληθινή ιστορία του θρύλου του λαϊκού τραγουδιού.

«Ηταν ένα χρέος μας να κάνουμε αυτό το έργο που ο ίδιος μας ζήτησε. Ο Στέλιος από κει που είναι θα νιώθει ευχαριστημένος», είπε η Βάσω Καζαντζίδη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου για το οποίο δούλεψαν σκληρά μια ολόκληρη δεκαετία.

«Νιώθω ειλικρινά υπερήφανος γιατί το "Εθνος", μετά τη σημαντική προσφορά με την αυτοβιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, συνεχίζει τις προσφορές ουσίας και πολιτισμού με το ντοκουμέντο για τη ζωή του θρύλου του λαϊκού τραγουδιού, Στέλιου Καζαντζίδη», δήλωσε ο διευθυντής του «ΤV Εθνος» και του «Εθνος Αουτ», κ. Αντώνης Πρέκας και συμπλήρωσε με νόημα: «Είναι ένα ντοκουμέντο που πρέπει να μπει σε όλα τα σπίτια γιατί αποτελεί παράλληλα και μια μουσική πανδαισία με τα ωραιότερα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη».

«Εχουμε πει αλήθειες που δεν ειπώθηκαν και δεν γράφτηκαν ποτέ», τόνισε ο Πάνος Υφαντής χαρακτηρίζοντας το έργο αυτό ως μια ελάχιστη προσφορά στον Στέλιο Καζαντζίδη μπροστά στην ανεκτίμητη κληρονομιά που μας άφησε ο ίδιος.

Ο βουλευτής Φλώρινας και δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λιάνης επιβεβαίωσε τον διακαή πόθο του Καζαντζίδη να γίνει η ζωή του ταινία. Θυμήθηκε πως ο ίδιος του είχε πει, σε μία από τις πολλές συναντήσεις τους, πως έφυγε στην Αμερική για να συναντήσει τον Ελία Καζάν, τον οποίο θεωρούσε συγγενή λόγω της κοινής ρίζας των επιθέτων τους, προκειμένου να κάνουν αυτήν την ταινία.

Ο Γιώργος Λιάνης χαρακτήρισε την προσφορά του «Εθνους», «όχι απλά δώρο, αλλά αντίδωρο ζωής».

«Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τον Στέλιο Καζαντζίδη», υπογράμμισε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκδοσης για να μοιραστεί αμέσως μετά μαζί μας προσωπικές στιγμές που έζησε μαζί με τον μεγάλο λαϊκό βάρδο.

- Η βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη που προσφέρει το «Εθνος της Κυριακής» από μεθαύριο, αποτελείται από 2 βιβλία-λευκώματα με τις εξιστορήσεις της Βάσως Καζαντζίδη και ανέκδοτες φωτογραφίες, 4 VCD διάρκειας 55 λεπτών το καθένα, σε σενάριο και σκηνοθεσία Πάνου Υφαντή, με ένα ιστορικό - πολιτιστικό ντοκιμαντέρ βασισμένο σε κινηματογραφικές εικόνες εποχής, σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα, ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Στέλιου Καζαντζίδη και 84 τραγούδια-σταθμούς της θρυλικής μουσικής πορείας του και έναν ολοκληρωμένο χρονολογικό κατάλογο των φωνογραφημάτων του.

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 16/10/2009

No comments: