Tuesday, October 27, 2009

Η Μαντλέν Περού και πάλι στην Αθήνα. Θα τραγουδήσει στις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

  • Με ένα πιάνο, ένα μπάσο, ντραμς, την κιθάρα της και μερικά από τα γοητευτικότερα τζαζ κομμάτια που έχουν γραφτεί τελευταία στις αποσκευές της, η Μαντλέν Περού επιστρέφει στην Ελλάδα.

Με την κιθάρα της και μια φωνή ανάμεσα στην τζαζ και τα μπλουζ, η Μαντλέν Περού επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μόνο εμφάνιση

Με την κιθάρα της και μια φωνή ανάμεσα στην τζαζ και τα μπλουζ, η Μαντλέν Περού επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μόνο εμφάνιση Στις 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», θα ακούσουμε τη φωνή που έκανε πολλούς να τη θεωρούν διάδοχο της Μπίλι Χολιντέι.

Η Μαντλέν Περού ξεχώρισε για την απλότητα με την οποία ερμηνεύει τα κομμάτια της. Είναι ένας απολύτως σύγχρονος τρόπος, που, όμως, εμπεριέχει το μεγαλείο των μαύρων ερμηνευτριών του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα. Η ερμηνεία της ακροβατεί ανάμεσα στην τζαζ και τα μπλουζ, ενώ διαρκώς μοιάζει να ψάχνει πάνω στις νότες δρόμους που ξεφεύγουν από τα όρια των μουσικών ειδών.

Το 1996, στο πρώτο της άλμπουμ, «Dreamland», εντυπωσίασε με την εύθραυστη ομορφιά της φωνής της, αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία άγγιζε το υλικό της, αν και μόλις 22 χρόνων. Μετά από μια περιπέτεια υγείας, ανασυγκρότηση, επιστροφή στη ζωή των δρόμων, εμφανίσεις σε μικρά μπαρ και οκτώ χρόνια ήρθε το άλμπουμ της «Careless Love» (2004), που έγινε χρυσό στην Ελλάδα σε λίγους μήνες -παρότι τζαζ- και κομμάτια του μπαίνουν μέχρι και σε χολιγουντιανά σάουντρακ.

Προπώληση εισιτηρίων: από Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στα ταμεία του Μεγάρου (210 6980044), στο εκδοτήριο Ομήρου 8, Σύνταγμα, τηλεφωνικά στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr. Τιμές: Φοιτητικό 20, Γ' Ζώνη 35, Β' Ζώνη 45, Α' Ζώνη 55, Διακεκριμένη Ζώνη 65 ευρώ.

No comments: