Thursday, October 8, 2009

Πέντε δεκαετίες στην κορυφή η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

  • Ένατη πρωτιά για την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Το νέο άλμπουμ της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ βρέθηκε για ένατη φορά στο Νο 1 των ποπ τσαρτς, επισκιάζοντας πολλές νεότερες τραγουδίστριες.

Το τραγούδι της Στρέιζαντ "Love Is the Answer," η πρώτη ηχογράφησή της σε τέσσερα χρόνια, πούλησε 180.000 αντίτυπα, την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη δισκογραφική της εταιρία Columbia Records.

Στη δεύτερη θέση ήθρε το ποπ – ροκ συγκρότημα Paramore, με 175.000 πωλήσεις για το τραγούδι "Brand New Eyes".

Το νέο άλμπουμ της Μαράια Κάρεϊ "Memoirs of an Imperfect Angel" ήρθε στην τρίτη θέση με 168.000 αντίτυπα. Πωλήσεις που απογοήτευσαν τη δισκογραφική της καθώς ήταν οι χειρότερες από το 2001.

Δεν είναι όμως η μόνη που δεν βρίσκεται σε «φόρμα». Η συλλογή της Μαντόνα "Celebration," βρέθηκε στο Νο 7. Η προηγούμενη συλλογή της το 2001 "GHV2", επίσης βρέθηκε στο No. 7. Τότε όμως πούλησε 150.000 αντίτυπα ενώ το "Celebration" κατάφερε μόλις 72.000.

Η Στρέιζαντ συνεχίζει έτσι να βρίσκεται στην κορυφή της γυναίκας τραγουδίστριες με τις περισσότερες Νο 1 κυκλοφορίες. Έγινε επίσης η πρώτη τραγουδίστρια που βρίσκεται στα top τσαρτ επί πέντε δεκαετίες.

"Περιμένεις ότι αν σου ανακοινώσουν ότι είσαι Νούμερο Ενα για πέντε συνεχόμενες δεκαετίες θα νιώσεις γριά, αλλά εμένα με κάνει να νιώθω νέα" δήλωσε η Στρέιζαντ.

Στα 67 της, είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία τραγουδίστρια που βρίσκεται στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτ. Το ρεκόρ κέρδισε φέτος ο Μπομπ Ντίλαν που είναι 11 μήνες μεγαλύτερος.

Η Στρέιζαντ βρέθηκε πάλι στην κορυφή το 1997, όταν το "Higher Ground" πούλησε 207.000 αντίτυπα.

Η Στρέιζαντ προώθησε το άλμπουμ της τον περασμένο μήνα, με συναυλία σε ένα πολύ μικρό τζαζ κλαμπ στη Νέα Υόρκη, στο οποίο είχε να παίξει από το 1962. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον.

No comments: