Friday, October 9, 2009

Τρεις φωνές τραγουδούν το μέλλον

  • ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ
  • Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ρίτα Αντωνοπούλου: το νέο αίμα του ελληνικού τραγουδιού, γένους θηλυκού, ενώνει για μια βραδιά τις δυνάμεις του
Τρεις φωνές, που σηματοδοτούν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού, γένους θηλυκού. Με θητεία στα μικρά κλαμπ ή τις μεγάλες πίστες, με ροκ, ποπ ή «έντεχνες» επιλογές, έχουν κάτι κοινό: την επιθυμία να διεκδικήσουν «το δικό τους κοινό, θέτοντας τους δικούς τους όρους» και αδιαφορώντας «για τα σύγχρονα πρότυπα και τις καριέρες που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν»- κυρίως από τα ριάλιτι σόου. Η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και η Ρίτα Αντωνοπούλου, οι ξανθιές (ή έστω πρώην καστανές) δυνάμεις του τραγουδιού, ενώνουν τις φωνές τους για μία μόνο βραδιά.

Δεν είναι ποτέ μόνες. Κουβαλούν όλα όσα έμαθαν από τους «δασκάλους» τους. Η Ελεόνωρα Ζουγανέλη βρέθηκε από νωρίς κοντά στον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Κόρη του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ισιδώρας Σιδέρη, η μικρή Ελεονώρα άρχισε με συμμετοχές σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις και δισκογράφηση παιδικών τραγουδιών. Στα πρώτα της βήματα συνάντησε τη Νατάσσα Μποφίλιου, τη «φίλη» της, όπως την αποκαλεί, στο ντουέτο «Ποιος ξέρει» (ποίημα της Μαρίας Πολυδούρη σε μουσική Μίλτου Σελητσανιώτη) του δίσκου της δεύτερης ακρόασης νέων καλλιτεχνών της Μικρής Άρκτου του Παρασκευά Καρασούλου. Φέτος θα τραγουδούν η καθεμία τους ξεχωριστά στον «Σταυρό του Νότου».

Το 2006 η Νατάσσα Μποφίλιου- με τέσσερα CD πλέον στο ενεργητικό της- ερμηνεύει το «Εραστές» και το «Τέτοια μέρα» του Σταμάτη Κραουνάκη (ντουμπλάροντας τη Μαρία Ναυπλιώτου) στην ταινία «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Τραγούδι της ταινίας (τη «Βόλτα») ερμήνευσε και η Ρίτα Αντωνοπούλου, η επί χρόνια συνεργάτις του Θάνου Μικρούτσικου. Την ώρα που οι Ζουγανέλη και Μποφίλιου επιχειρούν σόλο εμφανίσεις- απόδειξη οι πρόσφατες συναυλίες στο «Μetropolis Live Stage»- η Ρίτα Αντωνοπούλου παραμένει πιστή στους συνεργάτες της- τελευταία στον Θάνο Μικρούτσικο. «Και οι δύο τραγουδίστριες έχουν καταφέρει ό,τι έχουν καταφέρει χωρίς τις πλάτες κανενός. Για μένα που άρχισα με στιβαρές πλάτες πρέπει να προσπαθήσω πολύ. Ο κόσμος συνήθισε να με βλέπει μαζί με τον Θάνο. Θα είναι ένας δεύτερος αγώνας», λέει η Ρίτα Αντωνοπούλου.
  • Δάφνη Κοντοδήμα, ΤΑ ΝΕΑ: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009


ΙΝFΟ
Απόψε, στις 20.30, στον χώρο «Τεχνόπολις» (Πειραιώς 100, τηλ. 210-3475.502). Εισιτήριο: 15 ευρώ (προπώληση: 10 ευρώ)

No comments: