Friday, April 10, 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ RΕΤRΟFUΤURΕ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ: Εκεί που η ηλεκτρονική μουσική συναντά τη νοσταλγία του ρετρό

Ο Senor Coconut  ταξιδεύει σε χώρο και  χρόνο, με στυλ και λάτιν  για πυξίδα
  • Όταν η electronica συνάντησε τη νοσταλγία, ένα τεράστιο κύμα σηκώθηκε στην καρδιά των μοντέρνων ήχων, που έφερε στην επιφάνεια, μουσικούς, ντιτζέι και παραγωγούς και το retrofuture ρεύμα. Αυτό το τελευταίο έρχεται ως φεστιβάλ στην Αθήνα.
  • Ο Senor Coconut σίγουρα δεν είναι ο τύπος που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε μια πολύβουη «στράσε», κάτω από τον βαρύ γερμανικό ουρανό. Ούτε καν ο ίδιος. Γι΄ αυτό άφησε την πατρίδα και εγκαταστάθηκε στη Χιλή, από όπου ξεκινάει με τις μουσικές του να κάνει τον γύρο του κόσμου. Κι επειδή ο κόσμος δεν του φάνηκε αρκετός, ο Σενιόρ χρησιμοποιεί και τη μηχανή του χρόνου, κάνοντας το ταξίδι πιο φινετσάτο μέσα σε μια ρετρομοντέρνα σφαίρα. Το μέλλον είναι ρετρό (ή το ρετρό είναι το μέλλον;). Πάντως, το κοινό του Μάριο Μπιόντι που αγαπά τις νέες στυλάτες φόρμες της μπόσα νόβα και της τζαζ, συμπίπτει ηλικιακά με το κοινό που θα βρεις στα χάουζ πάρτι και τις ροκ συναυλίες. Επίσης, όσες φορές ο Αυστριακός Πάροβ Στέλαρ έφερε στα μέρη μας την ηλεκτρονική και house-άτη τζαζ του, συνάντησε γεμάτες αίθουσες και κόσμο που δεν έκρυβε πως διασκέδαζε όλο το βράδυ. Η μπάντα, τα αστραφτερά πνευστά, η τραγουδίστρια - και κάπου χωμένος πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, ο Στέλαρ, εμπνευστής και δημιουργός του πρότζεκτ- έκαναν τη διαφορά από μια συνηθισμένη ποπ συναυλία.
  • Μ.Μ., ΤΑ ΝΕΑ: Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΙΝFΟ: Retrofuture φεστιβάλ με Μario Βiondi, Senor Coconut, Ρarov Stelar και Sunset Βlvd αύριο στο Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής, Λ. Συγγρού 103-105, Νέος Κόσμος. Εισιτήρια 40 ευρώ (προπώληση), 45 ευρώ (στην είσοδο).

No comments: