Thursday, December 11, 2008

Το Φεστιβάλ Low Βap γιορτάζει ένδεκα χρόνια

«Ακόμη και οι αφίσες μας είναι κολλημένες με αίμα» λέει ο ΒD Foxmoor, κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης, «ψυχή» των Αctive Μember και του Low Βap Festival

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου στο Gagarin το εφετινό διήμερο πάρτι των Αctive Μember και της παρέας τους

TO BHMA, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

To καθιερωμένο αντάμωμα των απανταχού φίλων του low bap, το 11ο Low Βap Festival, θα πραγματοποιηθεί στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου στο Gagarin Club. «Ηθικοί αυτουργοί» δεν είναι άλλοι από τους Αctive Μember και συγκεκριμένα τον ΒD Foxmoor, κατά κόσμον Μιχάλη Μυτακίδη. Από τα στούντιο του Περάματος καλεί όλους όσοι αγαπούν το low bap να περάσουν από το φεστιβάλ. Και οι τελευταίοι δεν είναι λίγοι: περί τους 30.000 επισκέπτες μετρούν τα προηγούμενα δέκα φεστιβάλ.

Το διήμερο, πλέον, Low Βap Festival περιλαμβάνει προβολές ντοκυμαντέρ, συζητήσεις και live μαραθωνίους όπου, εκτός από τον Μυτακίδη και τη Σανταζίνια, θα εμφανιστούνμεταξύ άλλων τα Χνάρια, οι Τotem, ο Φλάκο, oι Στιχοπλοκές, o βρετανός χιπχόπερ Ρόντνεϊ Πι (φίλος και συνεργάτης των Αctive Μember), καθώς και ο αμερικανός DJ Ιβελ Ντι, πρώην μέλος του συγκροτήματος Βlack Μoon. Οσο για τη χρονική διάρκεια, δεν υπάρχουν όρια. Η πρώτη ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 τα ξημερώματα και η δεύτερη πολύ αργότερα. Για τον ΒD Foxmoor το κάθε Φεστιβάλ «σηματοδοτεί τη χρονιά που πέρασε, μας δίνει όμως και τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε τη χρονιά που έρχεται». Εκφράζει πάντως και ένα παράπονο. «Κάποιοι κάνουν σαν να μην υπάρχει. Και όπως όλοι ξέρουν, η όλη παραγωγή είναι δική μας.Δεν έχουμε σπόνσορες, οπότε κάθε φορά παίρνουμε ένα προσωπικό ρίσκο. Και οι αφίσες μας είναι κολλημένες με αίμα ».

Το γεγονός ότι οι Αctive Μember κινούνται στην άλλη πλευρά του φεγγαριού, δεν περιορίζει τη δραστηριότητά τους. Ο ΒD Foxmoor έχει γράψει τη μουσική για το ντοκυμαντέρ «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» του Στέλιου Κούλογλου και την επομένη του φεστιβάλ, μαζί με την παλιοπαρέα του από το Πέραμα, θα πέσουν με τα μούτρα στο νέο τους πρότζεκτ. «Θα κλειστούμε για ένα δεκαήμερο σε κάποιο σπίτι για να δημιουργήσουμε τη συλλογή “Κramahoperrata” για το 2009, η οποία θα κυκλοφορήσει το προσεχές έτος και θα συνοδεύεται από DVD». Ακόμη ένα σχέδιο που θα υλοποιηθεί το 2009 είναι ένα άλμπουμ όπου θα συνδυάζονται ήχοι από τη φύση (βροχές, καταιγίδες, ροή ποταμιών κτλ.) με μουσική- από κλασική ως τζαζ. «Αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό ως ινστρουμένταλ και στην Ελλάδα με στίχους δικούς μου».

Ως τότε θα συνεχίζεται η τμηματική ηχογράφηση και διάθεση του άλμπουμ των Αctive Μember «Απ΄ της φτιάξης μας τα λάθια» (ένα ΕΡ κάθε μήνα, περισσότερες πληροφορίες στο www. lowbap.com), ενώ μεθαύριο το συγκρότημα εμφανίζεται στον Μύλο της Θεσσαλονίκης και στις 13/12 ο Β.D. Foxmoor, μαζί με τους Jamoan, Ghostnote και Ηoper, στο κλαμπ Ζucchero στο Μενίδι.

No comments: