Monday, December 22, 2008

Από σπάνια ασθένεια των πνευμόνων πάσχει ο Μάικλ Τζάκσον

Ο βασιλιάς της ποπ υποφέρει από ανεπάρκεια α1 αντιθρυψίνης και ίσως χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση πνεύμονος.

Από μια εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων πάσχει ο βασιλιάς της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Ο 50χρονος Τζάκσον υποφέρει από ανεπάρκεια α1 αντιθρυψίνης, μία σπάνια γενετική ασθένεια, αναφέρουν τα δημοσιεύματα τα οποία δεν αποκλείουν να πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονος. «Πάσχει επί χρόνια, αλλά πλέον έχει επιδεινωθεί», δήλωσε στο περιοδικό In Touch, ο Ιαν Χάλπεριν, συγγραφέας ενός βιβλίου για το βασιλιά της ποπ.

Ο Χάλπεριν πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα αλλά ίσως είναι πολύ αδύναμος για να αντέξει την επέμβαση και χαρακτήρισε ως το πιο προβληματικό σημείο της κατάστασης του Τζάκσον, τη γαστρεντερική αιμορραγία. «Θα μπορούσε να τον σκοτώσει», κατέληξε ο Χάλπεριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός τραγουδιστής μιλά πλέον μετά δυσκολίας και είναι σχεδόν τυφλός από το αριστερό μάτι. Ο Τζάκσον σπάνια εμφανίζεται δημόσια και πριν από μερικές εβδομάδες «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να φορά μάσκα τύπου Ζορό. Ο αδελφός του, Ζερμέν Τζάκσον δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Fox news ότι ο Μάικλ «δεν είναι καλά».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: