Monday, December 22, 2008

Ο διεθνής Ψαραντώνης

Ο διεθνής Ψαραντώνης

Ο γνωστός Αυστραλός τραγουδοποιός Νικ Κέιβ λατρεύει την Ελλάδα, τα ρεμπέτικα και την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Έτσι όσοι ξέρουν αυτές του τις προτιμήσεις δεν ξαφνιάστηκαν που στο μεγάλο αυστραλιανό μουσικό φεστιβάλ All Tomorrow's Parties που διοργανώνει τον ερχόμενο μήνα έχει καλέσει και τον μεγάλο της κρητικής μουσικής, Ψαραντώνη.

Nick Cave at a solo concert in Mainz, Germany on 11 November 2006

Ο Νικ Κέιβ και το συγκρότημά του Bad Seeds, που έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές και στην Ελλάδα, με την συμμετοχή του Ψαραντώνη θέλει να δώσει στο κοινό μια γεύση από «γνήσια κρητική μουσική». Πρώτη εμφάνιση του 65-χρονου Ψαραντώνη είναι το Σάββατο 10 Ιανουαρίου σε αμφιθέατρο της Βικτώριας.

Δεύτερη εμφάνισή του θα είναι στο Penrith του Σίδνεϊ την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Την επομένη, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, θα δώσει συναυλία στο Σίδνεϊ. Θα ακολουθήσει εμφάνισή του και στη Μελβούρνη σε μέρα και χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Μαζί με το Ψαραντώνη θα εμφανίζεται και ο γιος του Γιώργος Ξυλούρης, ο οποίος παλαιότερα ήταν κάτοικος Μελβούρνης και είχε συνεργαστεί με το συγκρότημα του Νικ Κέιβ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στενός συνεργάτης του Νικ Κέιβ είναι και ο ομογενής μουσικός Τζέϊμς Σκλαβούνος ο οποίος λατρεύει τα ρεμπέτικα και με την σειρά του μύησε σ' αυτό το είδος της μουσικής και τον Αυστραλό σταρ. [ΑΠΕ - ΜΠΕ]

No comments: