Friday, November 26, 2010

Μουσικές περιπλανήσεις...



Την τελευταία του εμφάνιση στην «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 2103474074) πραγματοποιεί σήμερα (10.30μμ.) ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης. Συνοδευόμενος από την Σοφία Γεωργαντζή παρουσιάζει ένα τρίωρο πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του.
  • Αφιερωμένη στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι η μουσική παράσταση που παρουσιάζουν ο Σπύρος Κουρκουνάκης και ο Γιάννης Σαμπάς, και αυτή τη Δευτέρα (9μμ), στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210 3217810). Υπέροχες λαϊκές δημιουργίες σε στίχους της τραγουδούν οι Κώστας Μάντζιος, Γεωργία Γρηγοριάδου και Μαρία Κανελλοπούλου.
  • Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους, κάθε Τρίτη (9.30μμ), στο «Σταυρό του Νότου». Μαζί τους, αυτή την Τρίτη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
  • Ο συνθέτης και στιχουργός Γιώργος Ανδρέου ξεκινά (30/11) τις εμφανίσεις του στο «Ρυθμό stage» (Μ. Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060), όπου κάθε Τρίτη θα μοιράζεται τη σκηνή με άλλους ομότεχνούς του. Πρώτη καλεσμένη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου (30/11 και 7/12). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια του, αλλά και απρόβλεπτες διασκευές.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά ξεκινά τη Δευτέρα (29/11, 9μ.μ.), στο Θέατρο «Κάππα» (Κυψέλης 2, 210-8831.068) τις μουσικές παραστάσεις της, με τίτλο «Στην άκρη ενός φιλιού», μια μουσική αναδρομή - διαδρομή μέσα από τις χώρες, γλώσσες και κουλτούρες που βίωσε. Δέκα χρόνια μετά την έκδοση του ομώνυμου άλμπουμ της - δισκογραφική περιπλάνηση στις μουσικές του κόσμου, «ταξιδεύει» από τον ρώσικο ρομαντισμό, στα ελληνικά «αρώματα» και από το αργεντίνικο πάθος στον αισθησιακό κόσμο της Ιβηρικής χερσονήσου. Στο «ταξίδι» της πλαισιώνεται από τρεις σπουδαίους σολίστες μουσικούς, τους Θοδωρή Οικονόμου (επιμέλεια, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας), Κώστα Ράπτη (ακορντεόν) και Μιχάλη Πορφύρη (βιολοντσέλο). Θ' ακολουθήσουν τρεις ακόμη εμφανίσεις της, στον ίδιο χώρο, στις 5, 12 και 20 Δεκέμβρη.
  • Ογδόντα τέσσερις συνθέτες από 28 χώρες συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σύνθεσης για ορχήστρα εγχόρδων «Sofia 2010 International Composition Competition» όπου ο 23χρονος φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Γιάννης Αγγελάκης, κέρδισε το δεύτερο βραβείο, για το έργο του «Quaint Tale of a flower». Τον περασμένο Αύγουστο είχε αποσπάσει ένα ακόμα βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό «1st International Antonin Dvorak Composition Competition» της Πράγας.
«Κόντρα στον καιρό... »

«Κόντρα στον καιρό...» ο Παντελής Θαλασσινός ξεκινά τις εμφανίσεις του στις 3 του Δεκέμβρη, στο ανακαινισμένο «Ακροπόλ» (Ιπποκράτους 9-11, 210.3609002-3). Σε οκτώ ξεχωριστές βραδιές, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9.15μμ), ο αγαπημένος τραγουδοποιός - τραγουδιστής θα δώσει το δικό του στίγμα με μια ολοκαίνουρια δουλειά που θα παρουσιάζεται στο πρώτο μέρος του προγράμματος με τον τίτλο «Κόντρα στον καιρό». Στο δεύτερο μέρος θα ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια τόσο δικά του, όσο και άλλων δημιουργών (όπως των Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστα Χαριτάτου, Γιάννη Νικολάου, Βαγγέλη Γιαννάκη, Τάσου Ζαφειρίου κ.ά.). Πλάι του θα είναι η Μάρθα Μαυροειδή (έγχορδα - φωνή), μια εξαιρετική τραγουδοποιός, που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον «Κήπο της Ρίλα» και οι μουσικοί Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Γιώργος Θεοδωρόπουλος (πλήκτρα), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (γκάιντα, φλογέρες, καβάλ), Δημήτρης Πάντος (κιθάρα, φωνή).

No comments: