Saturday, November 27, 2010

Η περιπέτεια της ζωής και του έρωτα



Κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθηναΐδα! Κρατήστε τη θέση σας! Υπάρχουν 55 λόγοι για να πάτε! Ο Σταμάτης Κραουνάκης γιορτάζει τα 55 του και ρολάρει δύο ώρες στη σκηνή σε δημιουργικό οίστρο, εκθέτει και αποδεσμεύει όλο το μηχανισμό του, δημιουργώντας το καινούριο του παιχνίδι. Ενα πιάνο-τράπεζο γεμάτο από τα τραγούδια που εδώ και τρεις δεκαετίες παρακολούθησαν και συντρόφεψαν τις ζωές μας.
Το «55» είναι η κατά Σταμάτη περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του Ερωτα, η κωμωδία του ζην και του ευ ζην. Μ' αυτά λοιπόν της σιγουριάς τα υλικά και με συνοδοιπόρους τέσσερις «φίλους σολίστες», ζυμωμένους σε μια πνοή και απαλλαγμένους από την παρτιτούρα και «σαππόρτερς», τα τρία άριστα του μουσικού φυτωρίου «σπείρα-σπείρα», Χρήστος Μουστάκας, Αργυρώ Καπαρού και Γιώργος Στιβανάκης,
Ο Σταμάτης Κραουνάκης τα «σπάει» για τους πολλούς φίλους του οι οποίοι φέτος καλούνται να είναι εκείνοι που θα μοιραστούν μαζί του τραγούδια, λόγια και μικρόφωνο. «Φώναξα φίλους να καταγγείλω/ πενήντα πέντε άγρια ποτάμια...». Καινούριες σπαρταριστές ενορχηστρώσεις, τα τραγούδια σαν γραμμένα χτες και πολλά ολοκαίνουρια. «Το Φιλί» της Κικής Δημουλά, «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» από την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, που καταχειροκροτήθηκαν στα σινεμά, το τραγούδι για την τσιγαροαπαγόρευση κι ένα που θα φτιάχνεται κάθε βράδυ κι άλλο, μαζί και μπροστά στους θεατές.
Σενάριο: Σταμάτης Κραουνάκης - Φωκάς Ευαγελινός. Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός. Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης. Ενδυση: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Ηχος: Δημήτρης Μουρλάς. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αρης Βλάχος - μουσική διεύθυνση, πιάνο, Κώστας Μπαλταζάνης - ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, Αννα Λάκη - ακορντεόν, Σοφία Κακουλίδου- κρουστά.

No comments: