Wednesday, November 10, 2010

Αμφιβόλου πατρότητας το νέο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον

Ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον η δισκογραφική εταιρεία του ετοιμάζεται να βγάλει τον πρώτο από μία σειρά δίσκων που περιέχουν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα υλικό. Συγγενείς του εκλιπόντα βασιλιά της ποπ υποστηρίζουν όμως ότι σε πολλά από τα νέα τραγούδια δεν τραγουδά ο ίδιος, αλλά κάποιος μίμος.
To εξώφυλλο του μεταθανάτιου άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον 

To εξώφυλλο του μεταθανάτιου άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον
Ο Τι Τζέι Τζάκσον, ανηψιός του Μάικλ έγραψε στο Twitter ότι τουλάχιστον ένα τραγούδι, το "Breaking News", έχει κατασκευαστεί στον υπολογιστή, με το μοντάζ αποσπασμάτων από παλαιότερες ηχογραφήσεις και την προσθήκη φωνητικών "ύποπτης" προέλευσης. "Υπάρχουν πολλοί μίμοι του Μάικλ Τζάκσον, ορισμένοι πολύ καλοί, αλλά υπάρχει μόνο ένας Μάικλ Τζάκσον", έγραψε. Κατονόμασε μάλιστα και τον ερμηνευτή που πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από το τραγούδι. O Τι Τζέι Τζάκσον δήλωσε εκ μέρους της οικογένειάς του αποφασισμένος να προστατέψει το όνομα και την υστεροφημία του θείου του.
Ο Μάικλ Τζάκσον δεν τραγούδησε ούτε μια λέξη από το Breaking News, πιστεύει και ο αδελφός του Τι Τζέι, Ταϊρέλ. Όπως είπε, ζήτησε από τη δισκογραφική να δει τα αρχεία με τα φωνητικά, αλλά του απάντησαν ότι σβήστηκαν με εντολή του τραγουδιστή, πριν πεθάνει. "Είχα την τιμή να παρακολουθώ το θείο μου ενόσω ηχογραφούσε και γνωρίζω ότι δεν δούλευε έτσι", έγραψε. Εκτίμησε ότι δέκα από τα νέα τραγούδια δεν ανήκουν στον Τζάκσον.

No comments: