Thursday, December 30, 2010

Ρεμπέτικα και λαϊκά



«Διαμάντια» των σημαντικότερων συνθετών του λαϊκού τραγουδιού και δικές του δημιουργίες με «άρωμα» μιας άλλης εποχής παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κορακάκης, στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, στην Καισαριανή, 210.7214.934). Μαζί με τον Καισαριανιώτη δημιουργό, ο γιος του Βασίλης, ο οποίος ακολουθεί τα βήματά του, η Ελένη Καπηλίδου, ο Θοδωρής Τούγιος κ.ά.
  • Γνήσιο, λαϊκό γλέντι προσφέρει και η «Κοκκινιώτισσα» (7ης Μαρτίου 101-103, Νίκαια, 210 4924004), μ' ένα πρόγραμμα που φέρει την υπογραφή του συνθέτη Πέτρου Βαγιόπουλου. Στο πάλκο της, ο Λάμπρος Καρελάς, με μοναδικές ερμηνείες και η Χριστίνα Μαραγκόζη. Τους συνοδεύουν οι Μαρία Σπυροπούλου, Αναστασία Λιάρου, Γιώργος Τσαπάς και Λευτέρης Μπουρνής σε νησιώτικες «διαδρομές».
  • Ενα πρόγραμμα - αναδρομή σε αξεπέραστες ρεμπέτικες και λαϊκές επιτυχίες ξετυλίγουν στο πάλκο της ανανεωμένης «Αθηναίισας» (Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 210.7242.172), οι Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Ξηντάρης (μαζί με τους δύο γιους του), Θεοδοσία Στίγκα και ο σολίστας στο μπουζούκι Βαγγέλης Λιόλιος.
  • Ο Γιάννης Λεμπέσης μαζί με την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» προσκαλούν σε ξεχωριστές «διαδρομές» στο ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, στα «Καρδιοφτερουγίσματα» (Δωδεκανήσου 37, Αλιμος, 210.9966.141). Μαζί τους, σε έκτακτες εμφανίσεις, ο παραδοσιακός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας. Στο τραγούδι επίσης, η Μαριάνθη Λιουδάκη και ο Φάνης Σαπατίνας.

No comments: