Friday, December 3, 2010

Μουσικά βράδια



Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε μια εποχή που οι ψίθυροι έγιναν κραυγές, αφήνει την έντονα ηλεκτρική διάθεση και «στήνει» μια αλλιώτικη εκρηκτική και αφυπνιστική παράσταση, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (11μ.μ.), στη σκηνή «Πορτοκάλι» (Ιερά Οδός 22, Γκάζι, 210 3463.308). «Περπατώντας» με τη φωνή του σε γνώριμα μονοπάτια που έχουν ανοίξει μεγάλοι Ελληνες ποιητές και συνθέτες, παρουσιάζει ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα, με τίτλο «Κραυγές και Ψίθυροι». Συμμετέχει η Τάνια Κικίδη.
  • Οι «KollektivA» «καταλαμβάνουν» αύριο (10.30μ.μ.) το «Κοο Κοο» (Ιάκχου 17, Γκάζι, 210 3450.930), γιορτάζοντας την κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου «KollektivA» (Lyra), σε επιμέλεια παραγωγής του Μάνου Ξυδούς. Φόρος τιμής στον αγαπημένο τους δάσκαλο, αποτελεί πάντα το τραγούδι «Μαίρη μην λυπάσαι πια» που ενορχήστρωσαν και έπαιξαν μαζί του, στο δίσκο του «Οταν θα φύγω ένα βράδυ από δω». Το συγκρότημα, με τη διαφορετική ματιά του, ξεδιπλώνει μια παράσταση με νέες δημιουργίες και αγαπημένες μελωδίες, όπου συνυπάρχουν ρυθμός, groove, σπουδαίες ερμηνείες και εκρηκτική ενέργεια. Η πρωτοποριακή ομάδα «Eyellusion» οπτικοποιεί τους μουσικούς συνειρμούς, με τη χρήση original video art και live show. Τη βραδιά ανοίγουν o «Νίκος Πονηρός και οι Jethro Talibans».
  • Με κοινό σημείο το τραγούδι και την κρητική λύρα, οι Βασίλης Σκουλάς και Μάνος Πυροβολάκης, ξεδιπλώνουν το πρόγραμμά τους, (κάθε Παρασκευή - Σάββατο, 10.30μ.μ.), «Δίπλα στο ποτάμι» (Λάμπρου Κατσώνη 189 , Αγ. Ανάργυροι, 210-2610.444). Οι δύο Κρητικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν παραδοσιακές μελωδίες μέχρι και σύγχρονη pop-rock. Μαζί τους ο Πάρις Περυσινάκης και η Λιάνα Παπαλέξη.
Συναυλία στις Βρυξέλλες 
Συναυλία στις Βρυξέλλες, στο «Palais des Beux Arts», δίνει (5/12, 7μμ) ο Θάνος Μικρούτσικος, με συντροφιά τους Γιάννη Κούτρα και Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά). Ξεκινώντας από το «Σταυρό του Νότου» οι καλλιτέχνες θα προσφέρουν μια μουσική στα μονοπάτια της ποίησης των Καββαδία, Καβάφη, Μπρεχτ, Χικμέτ, Ρίτσου, Μπίρμαν, Βιγιόν, αλλά και νεότερων Ελλήνων στιχουργών. Η συναυλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού του Ετους Καββαδία, ταυτόχρονα αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στα σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής προσφοράς του μουσικού δημιουργού. Διοργανώνεται από τον «Ελληνικό Κύκλο Σύγχρονων Μελετών» και την αίθουσα τέχνης «Περίπλους». Φιλολογική επιμέλεια: Νίκος Παπαγεωργίου, διδάκτωρ Φιλολογίας.
«Πάθος»... 
...τιτλοφορείται η καινούργια μουσική παράσταση του Δημήτρη Μαραμή, που θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη, μέχρι τις 29/12, στο «BΕΤΟΝ 7» (Πύδνας 7, Βοτανικός, 210 7512.625). Συνοδοιπόροι του συνθέτη είναι οι ερμηνευτές Κορίνα Λεγάκη και Θανάσης Χουλιαράς και οι ηθοποιοί Σταυριανός Κιναλόπουλος και Κατερίνα Σαβράνη. Βιολί: Λαέρτης Κοκολάνης. Στο πιάνο ο συνθέτης.

No comments: