Wednesday, December 22, 2010

Ρεμπέτικα και λαϊκά


Ο Βαγγέλης Κορακάκης
Ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο οποίος με επιμονή, ήθος, ταλέντο υπηρετεί το λαϊκό τραγούδι, προσφέρει όμορφες βραδιές, στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, Καισαριανή, 210 7214934). Παρουσιάζει δικά του τραγούδια και ανθολόγιο των σημαντικότερων συνθετών του λαϊκού τραγουδιού. Στο πλευρό του είναι ο γιος του Βασίλης, ο οποίος ακολουθεί τα βήματά του, η Ελένη Καπηλίδου, ο Θοδωρής Τούγιος κ.ά. Πρόγραμμα: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (μεσημέρι).
  • Γνήσιο, λαϊκό γλέντι προσφέρει η «Κοκκινιώτισσα» (7ης Μαρτίου 101-103, Νίκαια, 210 4924004), με την υπογραφή του συνθέτη Πέτρου Βαγιόπουλου. Στο πάλκο, ο Λάμπρος Καρελάς, με ερμηνείες που κουβαλούν το «άρωμα» του κλασικού λαϊκού τραγουδιού και η Χριστίνα Μαραγκόζη. Τους συνοδεύουν οι Μαρία Σπυροπούλου, Αναστασία Λιάρου, Γιώργος Τσαπάς, ενώ ο Λευτέρης Μπουρνής (βιολί) προσφέρει νησιώτικες «διαδρομές».
  • Ενα πρόγραμμα - αναδρομή σε αξεπέραστες ρεμπέτικες και λαϊκές επιτυχίες ξετυλίγουν στην «Αθηναίισα» (Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 210.7242.172) οι Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Ξηντάρης (μαζί με τους δύο γιους του), Θεοδοσία Στίγκα και ο σολίστας στο μπουζούκι Βαγγέλης Λιόλιος. Καλλιτέχνες με ξεχωριστή φωνή, παραδοσιακή ερμηνεία και σημαντικό ρόλο στην αναβίωση του ρεμπέτικου.
  • Ο Γιάννης Λεμπέσης με την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» εμφανίζεται, για δεύτερη χρονιά, στα «Καρδιοφτερουγίσματα» (Δωδεκανήσου 37, Αλιμος, 210 9966.141), χώρο που αποσκοπεί στην αναβίωση της λαϊκής ταβέρνας. Ξεχωριστές «διαδρομές» στο ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Σε έκτακτες εμφανίσεις ο παραδοσιακός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας. Στο πάλκο: Θοδωρής Τζινέλης (μπουζούκι), Πορφύρης Κονάς (ακορντεόν), Ηλίας Καλιαμπέτσος (βιολί), Κώστας Κοπανιτσάνος (κλαρίνο), Σάκης Σάμπαλης (κιθάρα), Φάνης Σαπατίνας (τραγούδι, μπαγλαμά) και η Μαριάνθη Λιουδάκη (τραγούδι). Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (μεσημέρι).

No comments: