Friday, December 10, 2010

Ηχοι και φωνές

  • Το δισκογραφικό «καρπό» της γόνιμης μουσικής «αναμέτρησής» του με την σκαριμπική ποίηση παρουσιάζει ο Διονύσης Τσακνής στις 13/2 (8.30μμ), στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Για πρώτη φορά ζωντανά, θα παρουσιάσει τα τραγούδια του νέου του δίσκου «Εαυτούληδες» - έντεκα μελοποιημένα ποιήματα από την ομώνυμη συλλογή του Γιάννη Σκαρίμπα και το «Ουλαλούμ». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο CD του Δ. Τσακνή διατίθεται αποκλειστικά με το βιβλίο «Γιάννης Σκαρίμπας: Απαντες στίχοι 1936 - 1970» («Νεφέλη»). 
  • Μελωδικές διαδρομές από την Αρλέτα και τον Λάκη Παπαδόπουλο κάθε Τρίτη (9.30μμ), στον «Σταυρό του Νότου». Μαζί τους, αυτή την Τρίτη ο Μανώλης Μητσιάς. 
  • Ο Θοδωρής Κοτονιάς και τα «Μακρινά Ξαδέρφια» συναντιούνται με την Λαμπρινή Καρακώστα, στο «Gasbah Hall», κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30μμ), όπου παρουσιάζουν δικά τους και πολλά άλλα τραγούδια. Συμμετέχει η νέα τραγουδοποιός και κιθαρίστρια Εύα Ατματζίδου κ.ά. 
  • Ο Γιώργος Σαρρής και ο Δημήτρης Ζμπέκος παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με λαϊκά, έντεχνα, ροκ και παραδοσιακά τραγούδια, κάθε Παρασκευή, Σάββατο (βράδυ) και Κυριακή (μεσημέρι), στο «Παραμύθι» (Αγ. Αναργύρων 21, Ψυρρή, 2103311992). Μαζί τους οι: «Κύκλος», Ειρήνη Ψυχράμη και Αλέξης Μαρίνος (μπουζούκι). 
  • Ο Γιώργος Ανδρέου φιλοξενεί τους Κώστα Θωμαΐδη, Βασιλική Καρακώστα και Μανώλη Καραντίνη, την Τρίτη, στη σκηνή του «Ρυθμός stage» (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060). 
  • Το πρώτο του λάιβ μετά την κυκλοφορία του πρόσφατου αξιόλογου άλμπουμ του «Από τη σπηλιά του Δράκου» κάνει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, (13/12, «Μύλος» Θεσσαλονίκης). Μαζί του οι μουσικοί Φώτης Σιώτας και Μιχάλης Βρέττας (βιολιά), Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι) και Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο). 
  • Με βραδιά αφιερωμένη στα κρουστά, ξεκινά σήμερα ( 8.30μ.μ.), το πρόγραμμα του «Cafe Concerto» (Μάγερ 18, Στοά Εθνικού Ωδείου, 210- 5243330). Εμφανίζεται ο Βασίλης Βασιλάτος (σολίστ και καθηγητής κρουστών του Εθνικού Ωδείου), που μαζί με το συγκρότημα «Percussion System» (Ξένια Κατσικοκέρη, Χάρης Νείλας, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Στράτος Κρυσταλλίδης) παρουσιάζει το διαδραστικό χάπενινγκ «Οταν τα κρουστά -με διάθεση παιχνιδίζουσα- προκαλούν σε δημιουργική συμμετοχή το κοινό τους». Συμμετέχουν επίσης από το συγκρότημα «Ιστορίες για Κρουστά» η Ελλη Βασιλάτου (κλαρινέτο-φωνή) και ο Σταύρος Ράπτης (μπάσο). Εκτακτη συμμετοχή: Χαρίτων Χαριτωνίδης.

No comments: