Tuesday, December 21, 2010

Μουσικές προσκλήσεις

«Σανάδες» και «Word Of Mouth»
Σήμερα (8 μ.μ.) πραγματοποιείται στα «Πέτρινα» του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245) η χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας.
  • Διαλεχτές μουσικές συναντήσεις στην «Αλλη Οχθη» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος, 2109270628), όπου σήμερα το σχήμα «Ανέμου Ωτα» και η τραγουδίστρια Ρoδή Τομουρτζουκγκιούλ από την Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζουν τραγούδια της κοινής παράδοσης Ελλήνων και Τούρκων της Πόλης και από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Αύριο, ο Ανδριώτης Βαγγέλης Χαλάς (βιολί) και το συγκρότημά του παρουσιάζουν οργανικούς σκοπούς και τραγούδια του Αιγαίου και της Μικρασίας. Την Παρασκευή, χριστουγεννιάτικο ηπειρώτικο γλέντι με τη γλυκόλαλη κομπανία «Λαλητάδες», σε μια περιδιάβαση στον πλούτο και την ποικιλία των τοπικών ιδιωμάτων της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης: Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Ζαγόρι, Γιάννενα, Κόνιτσα, Πωγώνι, Μουργκάνα, Σούλι, Πρέβεζα, Αρτα.
  • Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Μυρσίνη Δόξα συνεχίζουν, κάθε Τετάρτη (10 μ.μ.), μέχρι 12/1, τις μελωδικές «διαδρομές» τους στα «9/8» (Λ. Αλεξάνδρας 40, 210 8235841). Σήμερα, «συνταξιδιώτες» τους οι Βικτωρία Ταγκούλη, Γκέλλυ Φλουρη, Γιάννης Φίλιας, Βασίλης Μοσχονάς, Ιφιγένεια Αλυσανδράτου.
  • Στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), συνεχίζεται κάθε Πέμπτη (9.30 μ.μ.) μέχρι 30/12, η μουσική παράσταση «Είναι τρέλα το a cappella». Ενα πρόγραμμα με πρωταγωνιστή την ανθρώπινη φωνή, από τις υπέροχες «Σανάδες», το γυναικείο φωνητικό σύνολο και το μοναδικό στο είδος του αντρικό human beatbox ντουέτο «Word Of Mouth».

No comments: