Monday, June 9, 2008

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Ο Θ. ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

http://www.e-orfeas.gr/images/stories/articles_2007/polykandrioths_1.jpg

Ο Έλληνας μουσικός, Θανάσης Πολυκανδριώτης, βραβεύτηκε στο Βελιγράδι με το βραβείο «Maestro International», που απονέμεται κάθε χρόνο σε δεξιοτέχνες μουσικούς από τα Βαλκάνια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο Εθνικό θέατρο του Βελιγραδίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Σερβίας και του Δήμου Βελιγραδίου.

Μαζί με τον κ. Πολυκανδριώτη βραβεύτηκαν, επίσης, ο Ρουμάνος μουσικός, Μιρτσέα Αρντελεάνου (κύμβαλο) και οι μουσικοί από τη Σερβία, Λιούμπισα Πάνκοβιτς (ακορντεόν) και Μπόζινταρ Μιλόσεβιτς (κλαρίνο). Οι βραβευθέντες έλαβαν χάλκινο αγαλματίδιο που έχουν φιλοτεχνήσει οι γλύπτες «Αδερφοί Γέρεμιτς». Κατά την τελετή, κάθε βραβευθείς παρουσίασε 20λεπτη συναυλία με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης Σερβίας.

Ο κ. Πολυκανδριώτης ενθουσίασε το κοινό με το μπουζούκι του, ενώ στο τέλος της τελετής όλοι οι βραβευθέντες ανέβηκαν στη σκηνή και έπαιξαν συρτάκι σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Έλληνας μουσικός τόνισε ότι «η μουσική εκπέμπει αγάπη και δεν έχει καμία σχέση με πολέμους» και έκανε την ευχή «η αγάπη αυτή να απλωθεί στα Βαλκάνια και να ενώσει όλους τους λαούς».

No comments: