Wednesday, June 18, 2008

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


Σ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφία
Ο Τριλόκ Γκουρτού (αριστερά), το συγκρότημα Ηappy Dog Ρroject (μέσον) και ο Τάκης Μπαρμπέρης είναι μεταξύ των (πολλών άλλων) μουσικών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αθήνα

Για μία ακόμη χρονιά όχι μόνο η Αθήνα αλλά και 16 ακόμη πόλεις της χώρας θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Ενας κύκλος εκδηλώσεων που έχει στο κέντρο την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου και που ξεκίνησε ως μία συμπαθητική ιδέα του άλλοτε υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας Τζακ Λανγκ , το 1982, έφτασε στις μέρες μας να γιγαντωθεί τόσο ώστε να θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της Ευρώπης κάθε καλοκαίρι.
Ενας θεσμός του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της εταιρείας Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση (ΜΕΣΟ) στον οποίο έχει δωρεάν πρόσβαση το κοινό και ο οποίος πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε περίπου 15 σημεία της πόλης των Αθηνών με 165 σχήματα μεγάλου ενδιαφέροντος και άλλα 185 σε παράλληλες εκδηλώσεις στον Βόλο, στα Γιαννιτσά, στα Ιωάννινα, στην Κατερίνη, στην Κοζάνη, στη Λαμία, στην Πρέβεζα, στη Σαντορίνη και σε άλλες πόλεις από σήμερα ως την Κυριακή. Ελληνικά σχήματα αλλά και συγκροτήματα από σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη θα δώσουν το σύνθημα ότι η μουσική είναι μία και χώροι όπως η πλατεία Κοτζιά, η Τεχνόπολις, η πλατεία Κλαυθμώνος, η πλατεία Κουμουνδούρου, η πλατεία Συντάγματος αλλά και άλλοι εναλλακτικοί, όπως το Βios και το Υoga Βala ή το κατάστημα Fnac στη Γλυφάδα, από αύριο θα ορίσουν τα νέα σύνορα της ευρωπαϊκής μουσικής και όχι μόνο.
Ο κατάλογος ατελείωτος, με το χιπ χοπ, την ηλεκτρονική, τη ροκ, την ποπ, την ελληνική μουσική, την τζαζ, την κλασική να δίνουν τον ρυθμό και τα υπόλοιπα είδη να ακολουθούν. Ο Μιχάλης Δέλτα με την εστέτ ηλεκτροπόπ, ο Τάκης Μπαρμπέρης με τη new jazz, ο μάστερ του ρυθμού Τριλόκ Γκουρτού, το νέο σχήμα του Φιλ Χάρτνολ των Οrbital, Long Rage, με τα ηλεκτρονικά ταξίδια του, οι εξαιρετικοί Ηappy Dog Ρroject με τη φάνκι τζαζ και ο Κρίστιαν Πρόμερ με το τέκνο είναι μόνο μερικές από τις πολύ καλές παρουσίες που θα παρακολουθήσουμε.
Επειδή ακριβώς το πρόγραμμα όλων των ημερών είναι πολύ μεγάλο, την καλύτερη εικόνα μπορεί να έχει κανείς παρατηρώντας την ιστοσελίδα των εκδηλώσεων www.musicday.gr

No comments: