Wednesday, July 14, 2010

Οι Jethro Tull επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο συναυλίες

Eurokinissi. Από τη συναυλία που είχαν δώσει στο Ηρώδειο το 2003

Οι Jethro Tull, ένα τo πιο σημαντικά progressive rock συγκροτήματα των τελευταίων 40 χρόνων, επιστρέφει στην Ελλάδα, για δύο ξεχωριστές συναυλίες: τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο νέο Θέατρο του TerraVibe Park και την Τρίτη 20 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

Στο καταπράσινο θέατρο του TerraVibe Park θα ξυπνήσουν τους θρύλους του δάσους με τις rock-folk progressive μελωδίες τους, συνοδευόμενες πάντα από το πιο «heavy metal» φλάουτο του πλανήτη, που παίζει ο Ίαν Άντερσον.

Μέγιστος τραγουδοποιός και «γητευτής», ήταν ο πρώτος μουσικός που πρόσθεσε φλάουτο σε ροκ μπάντα. Μαζί με τον Μάρτιν Μπάρε, που παραμένει o βασικός κιθαρίστας σχεδόν από τη δημιουργία των Jethro Tull, και χαρισματικούς μουσικούς όπως ο Ντέιβιντ Γκούντιερ στο μπάσο, ο Τζον Ο'Χάρα στο πιάνο και το ακορντεόν και ο βετεράνος ντράμερ Ντόουν Πέρι, έρχονται στην Ελλάδα να μαγέψουν το ελληνικό κοινό για άλλη μία φορά.

Με πάνω από 60 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως, οι Jethro Tull υπήρξαν πρωτοπόροι, αφού πρώτοι αυτοί χρησιμοποίησαν κλασικά όργανα σε ροκ τραγούδια. Οι Jethro Tull με τις συνθέσεις τους επέκτειναν τα όρια της ροκ με μακρυτενείς συνθέσεις, πολύπλοκους ρυθμούς και επιρροές από την κλασική μουσική, την jazz και το έθνικ.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους πειραματίζονται με το χέβι μέταλ, τη folk και την ηλεκτρονική μουσική όπως έκαναν και το 2005 που συνεργάστηκαν με την Νέα Φιλαρμονική της Φρανκφούρτης σε διασκευές κλασικών κομματιών τους.

Οι πειραματιστές, οι καινοτόμοι, οι άρχοντες του progressive rock Jethro Tull θα προσφέρουν δύο ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες, σε όσους θα βρίσκονται Δευτέρα 19 Ιουλίου στο νέο Θέατρο του TerraVibe Park στην Αθήνα και στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 20 Ιουλίου που αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσουν τα πιο σημαντικά highlights του φετινού συναυλιακού καλοκαιριού.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται.

TerraVibePark, Μαλακάσα: Θέση Ορθίων: 28 ευρώ, Ζώνη 3η, θέση καθήμενων: 35 ευρώ, Ζώνη 2η, θέση καθήμενων: 40 ευρώ, Ζώνη 1η, θέση καθήμενων: 48 ευρώ, Θέση VIP: 95 ευρώ. Ανά τρία εισιτήρια παρέχεται δωρεάν θέση στα ειδικά διαμορφωμένα parking.

Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα 1000 εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ. Για τα επόμενα η τιμή διαμορφώνεται στα 35 ευρώ.

Εισιτήρια προπωλούνται:

* ΤICKET HOUSE (Αθήνα: Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς - Τηλ.: 210 3608 366. Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102 – Τηλ.: 2310 264880).
* ΙΑΝΟΣ (Αθήνα: Σταδίου 24 – Τηλ.: 210 3217917, Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους 7 – Τηλ.: 2310 277004)

Online αγορές ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketpro.gr και www.tickethouse.gr

No comments: